Как да деактивирате процеса за инсталиране на модули на Windows в Windows 10?

Windows Modules Installer Worker или Windows Modules Installer - Позволява ви да инсталирате, променяте и премахвате актуализации на Windows и допълнителни компоненти. Ако тази услуга е деактивирана, инсталирането или деинсталирането на актуализации на Windows може да не работи на този компютър. Това е стандартен процес, който търси нови системни компоненти на сървърите на Microsoft и ги инсталира на вашия компютър. Важно е да се отбележи, че този процес няма нищо общо с Центъра за изтегляне на Microsoft. Windows Modules Installer Worker работи отделно - някои компоненти могат да бъдат инсталирани, дори ако не сте ги избрали за инсталиране.

Но най-важният проблем с работника за инсталиране на модули на Windows е, че този процес може да намали скоростта и ефективността на вашия компютър.

Но всичко не е толкова лошо. Windows Modules Installer Worker е длъжен да инсталира важни актуализации: компоненти за защита, които ви помагат да защитите вашата операционна система. Всяка такава актуализация намалява вероятността от вирусна атака.

Защо работникът за инсталиране на модули на Windows или инсталаторът на инсталатора на Windows зарежда процесора?

Голямото натоварване на процесора се дължи на постоянното търсене на актуализации за Windows. В операционната система Windows актуализациите се инсталират през нощта (за да не смущават потребителя). Но в повечето случаи нашите компютри са изключени през нощта, така че единственото решение на този проблем е да изтеглите и инсталирате актуализации, докато компютърът работи.

Как да спрете процеса за инсталиране на модули на Windows?

Спирането на този процес не се препоръчва. Но ако компютърът ви има слаба производителност за дълъг период или просто ви дразни по време на работно време, можете да го изключите.

За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc и отидете на диспечера на задачите.
  2. Намерете процеса на Windows Modules Installer Worker в списъка с изпълнявани програми.
  3. Щракнете с десния бутон върху процеса и изберете "Край на задачата" в менюто, което се показва.

Това решение е бързо, но няма да ви помогне за дълъг период от време. След известно време или след като компютърът се рестартира, процесът на Windows Modules Installer Worker ще започне да работи отново. За да спрете напълно този процес, трябва да промените опциите за стартиране.

Следвайте стъпките по-долу:

  1. Отидете на Task Manager> Services .
  2. В самото дъно кликнете върху бутона "Open Services".

  3. Намерете работника за инсталиране на модули на Windows в списъка, щракнете с десния бутон върху него и отидете на неговите свойства.

  4. В полето "Тип на стартиране" изберете "Деактивиран."

Важно е да запомните, че процесът на Windows Modules Installer Worker ще ви помогне да запазите личните си данни и операционната система от вируси, поради което е необходимо. Изключете процеса само ако е абсолютно необходимо.

Интересни Статии