Как да деактивирате контрола на потребителските акаунти (UAC) на Windows 7, 8 и 10?

Ако използвате Windows от дълго време, тогава трябва да знаете колко досадно може да бъде известие от контрола на потребителските акаунти, когато стартирате всякакви приложения или видео игри. Въпреки това може лесно да се изключи и сега ще ви покажем как да го направите.

Деактивиране на известията от UAC

Преди да преминете към основната част, трябва да бъдете предупредени: горещо препоръчваме да не деактивирате Контрола на потребителските акаунти (UAC). Ако направите това, ще се окажете с по-малко защитен компютър. Ако винаги деактивирате Контрола на потребителските акаунти, когато инсталирате нов Windows, тогава препоръчваме да му дадете още един шанс.

UAC на Windows 8 и Windows 10 е много по-фокусиран и по-малко досаден в сравнение с предишните версии на Windows. Ако обаче искате да деактивирате Контрола на потребителските акаунти, няма да ви спрем.

В Windows 7, 8 или 10 щракнете върху бутона Win и въведете в лентата за търсене Промяна на настройките за контрол на акаунта . Ще видите прозорец с плъзгач, с който можете да задавате различни режими за UAC. Преместете го до дъното, до стойността „Не ме уведомявайте“. След това щракнете върху OK веднага след като сте готови.

Както можете да видите, всичко е съвсем просто. Може обаче да не искате да деактивирате напълно Контрола на потребителските акаунти, тъй като има и други настройки, които не го правят толкова досадно:

  • Винаги уведомявайте: Windows ще ви изпраща заявка от UAC винаги, когато искате да инсталирате софтуер или да промените настройките на вашата система.
  • Известявайте само когато приложението се опита да направи промени в компютъра: плъзгач, който се препоръчва за използване от повечето потребители. Ще получите известия, когато се опитате да промените системните настройки от приложението, но не и от вас. Ако спуснете плъзгача още по-ниско, ще намерите същата опция, но само без потъмняване на екрана.
  • Никога не известявайте : UAC няма да ви уведомява за промени, направени от вас или приложения. Тази опция деактивира UAC.

Както казахме, силно ви обезкуражаваме да деактивирате Контрола на потребителските акаунти. Ще застрашите компютъра си, ако деактивирате тази функция. Но ако наистина ви притеснява това ви харесва, използвайте горните стъпки, за да го изключите.

Интересни Статии