Как да блокирам актуализацията kb4056892 на Windows 10?

Можем спокойно да кажем, че актуализираният номер KB4056892 в момента е най-омразният пластир за операционната система Windows 10. Много потребители твърдят, че тази актуализация буквално е в състояние да счупи системата, след което е изключително трудно да се използва.

Като се има предвид това състояние на нещата, мнозина търсят начини, чрез които да блокират проблемно актуализиране поне временно. Разбира се, само премахването на тази актуализация няма да реши проблема с нея, тъй като системата автоматично ще я изтегли отново. И така, как да блокирам актуализацията KB4056892 от инсталацията?

KB4056892 заключване за актуализация

1. Спиране на услугата Update Center

  • Натиснете Windows + R
  • Въведете services.msc и натиснете Enter.
  • Намерете услугата, наречена „Windows Update“ в списъка и щракнете двукратно върху нея с левия бутон на мишката.
  • Отидете в раздела „Общи“.
  • Отворете падащото меню за тип на стартиране и изберете „Disabled“.
  • Запазете настройките и рестартирайте компютъра.

2. Пауза актуализация

Ако редовно инсталирате най-новите актуализации за вашия компютър и просто искате да избегнете инсталирането на актуализация KB4056892, тогава най-доброто решение за вас е да спрете процеса на актуализиране. Човек може само да се надява, че Microsoft скоро ще реши проблема с този пластир.

Отворете Настройките на вашата система и отидете на секцията „Актуализации и сигурност“. След това отидете на раздела „Актуализация на Windows“ и кликнете върху бутона „Разширени настройки“. Намерете опцията „Пауза за актуализации“ и поставете отметка в квадратчето до нея. Разбира се, освен тази актуализация, вие също няма да можете да инсталирате други актуализации, пуснати от Microsoft. По този начин обаче ще се предпазите от инсталирането на KB4056892.

Интересни Статии