Как да архивирате и възстановите файлове в Windows 10

Не е известно дали резервното копие на операционната система WIndows 10 е полезно или не. Всичко може да се случи. Реалистично е да запишете копия на архивни файлове на друг твърд диск или подвижен носител и да го използвате само когато нещо се случи с архивните файлове. С новата операционна система Windows 10 за компютри можете да направите резервно копие с няколко прости стъпки. За целта ще ви е необходим обикновен твърд диск или мрежово местоположение на друг компютър, където можете да съхранявате резервно копие. За да направите това, трябва да установите връзка с компютъра и да извършите няколко стъпки.

Първо, ще трябва да отидете в Настройки директно до точката за актуализиране и защита, откъдето ще трябва да включите услугата за архивиране и да добавите диска. Сега процесът на копиране ще се извършва на всеки 60 минути, въпреки факта, че цялата информация ще се съхранява в отделна потребителска папка, разположена по пътя: C: \ Users \ Потребителско име. За да промените времето за копиране и предпочитано за запазване на данни, всичко може да бъде конфигурирано в други параметри.

Ако някой важен файл или папка липсва, тогава можете да използвате следния метод, за да върнете всичко:

1) В полето за търсене ще трябва да въведете заявката „Възстановяване на файл“ и след това да изберете функцията „Възстановяване на файлове с помощта на историята на файловете“.

2) След това ще трябва да намерите необходимия файл и да използвате стрелките, за да прегледате и изберете необходимите версии.

3) След като намерите желаната версия, ще трябва да кликнете върху бутона за възстановяване, за да запазите директно файла в оригиналното място. Ако трябва да го запишете на друго място, ще трябва да използвате десния бутон на мишката, за да изберете функцията „Възстановяване в“, където можете да изберете ново място за запазване на файла.

Ако искате да конфигурирате разширени функции, които могат да бъдат свързани с историята на файловете, както и архивиране, можете да използвате Контролния панел, където можете да изберете елемента „Система и сигурност“ и от там да отидете в историята на файловете.

Интересни Статии