Известия в Windows 10

В Windows 10 известията и бързите действия се показват в центъра за уведомяване вдясно на лентата на задачите, където можете незабавно да отидете до тях.

За да отворите центъра за уведомяване на лентата на задачите, изберете иконата на центъра за известия. (Можете също да плъзнете пръста си от десния ръб на екрана до центъра на екрана или да натиснете комбинацията от клавиши

+ А.)

Бърз преглед на известията

Ако известието съдържа стрелка вдясно, изберете го, за да получите подробна информация или предприемете действие (например отговор на съобщение), без да отваряте свързаното приложение или друг подател на уведомлението. Не искате да извършвате действия? Изчистете известието, като го изберете и го плъзнете от екрана вдясно или като кликнете върху бутона за изчистване.

Искате ли да получавате известия от определени приложения преди други известия в центъра за известия? Натиснете и задръжте (или щракнете) името на групата с известия и изберете Направете тази група приоритет . Известията от най-важните податели винаги се показват преди известията от обикновените изпращачи.

Създайте пряк път

С бързи действия можете да преминете директно към настройките и приложенията, които използвате най-често - от Bluetooth до яркостта. Когато отворите центъра за уведомяване, ще видите всички налични бързи действия. Минимизирайте ги, за да показват само избраните известия.

Интересни Статии