Изтрийте Skype от вашия компютър и телефон

Може би Skype беше безусловно един от най-популярните месинджъри за провеждане на видео и аудио разговори по целия свят в продължение на няколко години. Не може обаче да не отбележим факта, че Skype бързо губи своята популярност сред потребителите. Някой е недоволен от наличната функционалност, някой е доста нестабилен и бавен при различни системи. В тази връзка много хора преминават към други, по-удобни месинджъри. По принцип никой няма да ви обвинява, ако изведнъж искате да премахнете Skype от системата си.

В тази статия ще опишем подробно как този месинджър е успешен от нашия компютър или телефон. Освен всичко друго, ще ви покажем как да маркирате определен абонамент за Skype. Не искате да губите трудно спечелените си пари за нещо, което вече не е на вашия компютър, нали?

Как да премахнете програмата Skype?

IOS

Решихте ли да премахнете Skype от вашия iPhone или iPad и предпочитате FaceTime? Е, направете следното: намерете иконата на програмата на работния плот на вашето устройство. Натиснете го и задръжте за няколко секунди. Иконата ще започне да трепери и тогава до нея ще се появи малък кръст. Кликнете върху този кръст и потвърдете намеренията си, като щракнете върху бутона „Изтриване“ в изскачащото съобщение.

андроид

Струва си да се отбележи, че местоположението на различните секции в настройките може да се различава в зависимост от версията на Android, инсталирана на устройството. Може да се наложи да копаете малко в настройките на телефона, но това не трябва да е проблем. Така че, отворете настройките на вашия Android-смартфон и отидете в секцията "Приложения". След това потърсете Skype в списъка на всички налични приложения, щракнете върху него и изберете „Изтриване“.

Mac

Първо трябва да се уверите, че Skype не е активен и е напълно затворен. След като програмата се затвори, отворете папката "Programs" през Finder и внимателно плъзнете иконата на Skype в кошчето на вашия MacBook. Върнете се до прозореца на Finder и намерете там „Skype“ в лентата за търсене в горния десен ъгъл на прозореца. Можете също така да щракнете с десния бутон върху иконата на Skype и да изберете „Премести в кошчето“. След това вашият Mac може да поиска влизане и парола - въведете ги. След това изберете Finder отново и кликнете върху елемента "Празно кошче".

PC

Остава да разберем как да премахнем Skype на компютър с Windows, а в нашия случай „десетки“. Отново гледаме към Skype да не работи на заден план! Натиснете комбинацията Win + S на клавиатурата и напишете „Приложения и функции“ в лентата за търсене - отворете резултата, който сте намерили. След това намерете Skype в списъка на наличните програми, изберете го с левия бутон на мишката и кликнете върху „Изтриване“, след което следвайте инструкциите на екрана.

Отпишете се от Skype

Регистриран ли сте в Skype и сега искате да го анулирате? Добре, сега ви показваме как да го направите. За да започнете, следвайте тази връзка и влезте с личните си данни в Skype. След като влезете в акаунта си, кликнете върху бутона "Управление", който се намира малко под абонамента ви. След това кликнете върху елемента „Отписване“, намиращ се под данните за плащане. След като щракнете върху този елемент, ще бъдете прехвърлени на екрана с въпрос за причината за анулиране на абонамента. Поставете отметка в квадратчето до каквато и да е причина и кликнете върху бутона „Отписване“.

Забележка: можете спокойно да се насладите на предимствата на абонамент за Skype, докато изтече. Също така трябва да предупредите, че трябва да прекратите абонамента си три дни преди датата на подновяване. Ако не го направите, следващата сума за абонамента ще бъде дебитирана от вашата сметка.

Как да изтриете окончателно вашия акаунт в Skype?

Някои потребители не харесват Skype толкова много, че дори искат да се отърват от акаунта си в него. За съжаление е доста лесно да премахнете Skype от едно или друго устройство, но акаунтът в Skype се провали - задачата не е лесна. Работата е там, че Skype профилът е неразривно свързан с акаунта на Microsoft. И ако искате да изтриете акаунта си в Skype, трябва буквално да затворите вашия акаунт в Microsoft.

Ако обаче не се интересувате от вашия акаунт в Microsoft, тогава можете да използвате следните стъпки: кликнете върху следната връзка и следвайте инструкциите, които ще ви бъдат представени. Не забравяйте да проверите дали ще видите точно акаунта, който използвате за влизане в Skype и кликнете върху бутона "Напред". На следващата страница ще трябва да поставите отметка в квадратчето до няколко точки - направете го.

Сега трябва да изберете причината, поради която искате да затворите акаунта си в Microsoft, и да кликнете върху бутона „Маркиране на акаунта за затваряне“. Това е, акаунтът ви в Microsoft (и профилът ви в Skype) се оттегли, но ако внезапно промените решението си, можете да го възстановите да работи в рамките на 60 дни или два месеца.

Интересни Статии