Изтеглете vorbisfile.dll

Днес ще поговорим по една доста интересна тема - vorbisfile.dll . Отивайки на тази страница с намерението да изтеглите vorbisfile.dll, вероятно сте срещнали грешка, която гласи следното:

Програмата не може да бъде стартирана, защото vorbisfile.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Тази грешка е най-често срещаната за всички DLL файлове и се решава доста просто, но в случай на vorbisfile.dll все още е по-проста. Преди да започнем да разглеждаме подробно причините за грешката за отсъствието на vorbisfile.dll, нека разгледаме по-подробно самия файл.

Не можете да си представите колко статии на подобна тема има в интернет. Съвет: десетки, ако не и стотици. И почти никой от тях не посочва произхода на файла. Ето файла, който ви трябва, изтеглете и не се притеснявайте. Ще се отклоним от тази идея, доколкото е възможно. Ето защо нека разгледаме какво е vorbisfile.dll.

Vorbisfile.dll е, първо, динамично свързана библиотека, която може да се използва от много програми на вашия компютър. Второ, тази библиотека е аудио кодек, който между другото е равен на такива кодеци като VQF, AAC и AC3. Плюс това, дори е по-добре от MP3. Защо е по-добре? Е, може да компресира аудио файлове по-силно, като същевременно поддържа по-добър звук. Знаете ли какво е още по-добре? Vorbis е абсолютно безплатно.

От това следващото заключение: Vorbis е използван и се използва в много видео игри, тъй като е отлична технология за работа с аудио и можете да го получите безплатно, за разлика от същия MP3, за използването на който разработчиците от продажбите на играта ще трябва да плащат пари за патент. Vorbis беше използван в игри като Soul Reaver 2, Blood Omen 2, Serious Sam: The Second Encounter, Candy Cruncher, Alchemy, Harry Potter и the Chamber of Secrets, GTA San Andreas и много други.

Една от тези игри си струва да обърнете внимание. Искате да изтеглите файла vorbisfile.dll най-вероятно, за да поправите тази грешка при стартиране на играта GTA San Andreas, и за да бъдем по-точни, нейната мултиплеър модификация - SAMP.

Е, повече или по-малко сортирахме файла Vorbisfile.dll и сега е време да преминем към следващия параграф в тази статия - причините за появата. Струва си да се отбележи, че няма да видите нищо ново в причините и те са абсолютно същите причини, както и за други DLL файлове в системата. Затова нека разгледаме този вече познат списък от причини.

 • След известно почистване потребителят може просто да премахне vorbisfile.dll от системата си. Умишлено или не, това не е толкова важно. Играта, която стартирате, не може да получи достъп до тази библиотека с кодеци и в резултат системата ви дава грешка за отсъствието на vorbisfile.dll .
 • Вирусите и зловредният софтуер са най-лошите вредители на операционната система. Именно тези „момчета“ могат да бъдат причината за грешката. Вирусите могат да премахнат \ щетите \ да променят файла, необходим за стартиране на играта.
 • Антивирусният софтуер или дори защитната стена на Windows може да блокира файла vorbisfile.dll . Какво можеше да се случи? Е, например, опитахте да стартирате изтеглената игра от тракера, т.е. хакнат. Въпросният файл може да бъде променен, за да се хакне играта. Когато играта стартира, системата влиза във взаимодействие с този файл и в същия момент антивирусът или защитната стена го блокира.
 • Нещо може да повреди записите в системния регистър, което доведе до проблеми с получаването на достъп до vorbisfile.dll . Горепосочените момчета биха могли да го повредят.

Ето всъщност всички най-основни причини за проблеми с този файл и с всички DLL файлове като цяло. Както вече споменахме, решаването на този проблем е доста просто и не е нужно да се занимавате с него пет часа подред. Нека сега помислим за възможни решения.

 • Първото нещо, което трябва да опитате, е да изтеглите пакета с кодека на официалния уебсайт на разработчиците - //www.vorbis.com. Инсталирайте го и вижте дали грешката за липсващия файл vorbisfile.dll е изчезнала . В повечето случаи тя трябва да изчезне.
 • Можете да изтеглите пакета с драйвери от типа K-lite Mega Codec Pack. Той трябва да съдържа кодека Ogg Vorbis, който трябва да стартирате играта. Уж на SAMP.
 • Опитайте просто да преинсталирате играта, която стартирате. Възможно е, когато е бил инсталиран, нещо да се е объркало и желаният кодек да не е инсталиран.
 • Или можете просто да изтеглите vorbisfile.dll от връзката, която ще посочим в края на тази статия и да я инсталирате на вашия компютър. Просто нека разгледаме по-подробно този метод.

Как да инсталирате vorbisfile.dll на компютър?

 • За да започнете, изтеглете vorbisfile.dll на вашия компютър, използвайки връзката по-долу.
 • След това поставете този файл в папка от играта, вероятно САМП. Стартирайте играта и проверете за грешки.
 • Ако той все още присъства, регистрирайте този файл в системата. За целта направете следното:
  • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и напишете regsvr32 vorbisfile.dll на празен ред
 • Файлът е регистриран в системата и сега вашата игра ще трябва да започне.

Интересни Статии