Изтеглете OpenCL.dll

Вероятно вече сте се сблъскали с грешката във файла Opencl.dll, която се появи на екрана ви, когато стартирате някакво приложение или видео игра. Съобщението за грешка може да гласи следното:

Програмата не може да бъде стартирана, защото Opencl.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Както вече разбрахме, проблемът е най-елементарният, което може да се предположи от самото съобщение за грешка. Операционната система не успя да стартира приложението поради факта, че исканият файл, а в нашия случай е opencl.dll, липсва, повреди или модифицира.

За да отстраните проблем като грешка opencl.dll, просто трябва да инсталирате нормален, работещ файл на вашата система. Можете да изтеглите opencl.dll в самия край на тази статия. Преди да започнем да описваме инсталирането на файла, нека да анализираме малко неговия произход.

Opencl.dll е библиотека с динамични връзки, която много програми на вашия компютър могат да използват едновременно. Самата библиотека е компонент на такава софтуерна платформа като Open Computing Language, стандартизиран кросплатформен изчислителен език за създаване на компютърни програми, които работят на централни и графични процесори.

Независимо от това, няма да стигнем далеч в технологичната джунгла. И така, какво може да се случи с този файл? Всъщност всичко е същото като това, което може да се случи с всеки друг DLL: потребителят може случайно да изтрие файла, файлът може да бъде блокиран от антивирусен софтуер, може да бъде модифициран / изтрит от същия вирус или зловреден софтуер. По принцип всичко е класическо.

Можете да поправите ситуацията по два основни начина: актуализиране / повторно инсталиране на драйвери за видеокартата, тъй като тя е opencl.dll, която е в пакета с драйвери, или чрез "инсталиране" на файла директно в системата. Има няколко други начина за отстраняване на проблема, но те не са толкова ефективни, колкото тези две основни вече споменати.

Преинсталирайте драйверите и стартирайте приложението, което показа грешката с файла Opencl.dll . Ако нищо не се е променило, което е доста странно, тогава ще трябва да изтеглите opencl.dll и да го регистрирате във вашата операционна система. Сега ще разгледаме това.

Как да инсталирате opencl.dll файл на компютъра?

  • За да започнете, просто изтеглете файла Opencl.dll, връзка към която можете да намерите в края на тази статия.
  • След това трябва да поставите този файл в системните директории на вашата операционна система. Поставете изтегления файл в директории C \ Windows \ System32 и C \ Windows \ SysWOW64 . Ако по някаква причина сте собственик на 32-битова система, след това я поставете в C \ Windows \ System32
  • След като преместите файловете, трябва да направите тяхната регистрация в системата. За целта направете следното:
    • Натиснете комбинацията клавиши Win + R, за да отворите помощната програма Run.
    • В реда на прозореца, който се показва, напишете regsvr32 Opencl.dll
  • След това опитайте да стартирате отново приложението, в което се появи грешката opencl.dll.
Свали OpenCL.dll безплатно 1097 вече са изтеглили

Интересни Статии