Изтеглете openal32.dll

Не можете ли да стартирате изтеглената играчка? Тъй като желанието да изтеглите openal32.dll не може просто да възникне в главата ви. Най-вероятно беше така: изтеглихте играта от мрежата, инсталирате я и я стартирахте вече, но, за съжаление, на екрана ви се появи грешка, която сигнализира, че нещо не е наред с файла openal32.dll .

И така, какво точно е това openal32.dll ? Първото нещо, което трябва да се отбележи, е, че този файл е динамично свързана библиотека, която може да се използва от няколко програми едновременно. Самият файл е библиотека, която отговаря за съраунд звук във видеоигрите. Той е част от API като OpenAL, който работи с аудио данни в различни приложения, за предпочитане видеоигри.

Ето един малък пример за текста за грешка, който можете да видите на вашия монитор:

Програмата не може да бъде стартирана, тъй като OpenAL32.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

или

Точката за въвеждане на процедура alSource3i не беше намерена в DLAL на OpenAL32.dll.

По принцип нещо определено се случи с файла openal32.dll и системата ви казва, че приложението, което стартирате, не може да бъде изпълнено или работи.

Както можете да видите, много типична грешка за всеки dll файл в операционната система Windows. Тя се решава, съответно, по същия начин, както всички останали грешки с DLL файлове в системата. За един метод на решение трябва да изтеглите файла, но не се притеснявайте, тъй като можете да изтеглите openal32.dll безплатно и той ще бъде абсолютно оригинален.

Първо, нека разгледаме възможните причини, поради които е възникнала грешка с липсата на openal32.dll на вашия компютър.

 • Бихте могли случайно да изтриете този файл сами, поради незнание или поради някакво подозрение. Това се случва често, особено ако потребителят все още е напълно зелен и не разбира какво може да бъде изтрито и кое е абсолютно невъзможно.
 • На вашия компютър, или по-скоро в системата, прониква някакъв вирус, който може да направи редица доста неприятни неща. Вирусът може да изтрие, повреди или модифицира файла openal32.dll, поради което той, всъщност, вече не може да бъде използван от играта или програмата, която се стартира. Зловредният софтуер също може да причини грешка относно липсващия openal32.dll . Например, когато инсталирате играта, можете да инсталирате някаква нежелана програма, което доведе до появата на проблема.
 • Вашият антивирус или защитна стена може да мисли, че файлът, от който се нуждаете, може или може да стане заплаха за операционната система, а след това просто да го блокира. В някои случаи антивирусният софтуер може дори да изтрие „не харесващ“ файл.

Разгледахме най-честите причини за грешки. И така, как да поправите грешката в файла openal32.dll ? По-просто казано, тази „задача” се решава с помощта на няколко метода. Нека ги разгледаме и разгледаме по -отблизо тази, която изисква да изтеглите openal32.dll . И така, как да поправите грешката openal32.dll :

 • За да започнете, опитайте да изтеглите и инсталирате OpenAL библиотеки от официалния уебсайт на програмиста. Можете да използвате тази връзка за това, което ще ви доведе там.
 • Опитайте да инсталирате драйверите за вашата звукова карта. Тази технология трябва да бъде снабдена с тях. Определете марката на вашата звукова карта, след което изтеглете драйвера от уебсайта на производителя. Инсталирайте ги и опитайте да стартирате отново неизпълненото приложение отново.
 • Опитайте да инсталирате openal32.dll директно на вашата система. За да направите това, ще трябва да го изтеглите, което можете да направите в края на тази статия.

Това са трите най-ефективни метода. Както вече споменахме, нека разгледаме по-отблизо тази, в която трябва да изтеглите openal32.dll .

Как да инсталирате openal32.dll на компютър?

 • За да започнете, изтеглете файла openal32.dll с помощта на връзката, разположена в самия край на тази статия.
 • След това поставете изтегления файл в две директории: C \ Windows \ System32 и C \ Windows \ SysWOW64 .
 • След това натиснете клавишната комбинация Win + R, за да отворите прозореца „Run“.
 • След това въведете regsvr32 openal32.dll в реда на този прозорец.
 • Ако това не помогне за решаване на проблема, можете също да опитате да качите изтегления файл в директорията на играта. Понякога помага, тъй като понякога е включена в състава им.
Свали openal32.dll безплатно 1168 вече изтеглени

Интересни Статии