Изтеглете mfc100u.dll и решение за проблем с липсващ файл

Липсата на mfc100u.dll файла е доста често срещано за Windows 7, 8 и 10, ако току-що сте инсталирали чиста версия на Windows. Mfc100u.dll е динамична библиотека с връзки, която много програми в системата могат да използват наведнъж. Самият файл е един от компонентите на Microsoft Visual Studio C ++ 2010 изпълнение.

По-долу можете да намерите прост начин да разрешите грешката с липсващия файл mfc100u.dll на вашия компютър. Но първо искаме да обърнем вашето внимание на факта, че файлът mfc100u.dll не трябва да се изтегля на сайтове на трети страни и да се инсталира отделно, с такива действия можете да навредите на операционната система още повече.

Естествено, мисълта да изтеглите mfc100u.dll не може да се появи в главата ви сама по себе си. Когато стартирате някакъв вид приложение или игра, най-вероятно се сблъскате с такава неприятност като грешка относно отсъствието на mfc100u.dll и съответно трябва да се отървете от него.

Изтеглете mfc100u.dll от официалния уебсайт на Microsoft

Файлът mfc100u.dll по подразбиране е част от преразпределимата библиотека на Microsoft Visual C ++ 2010 и за да разрешите този проблем, просто трябва да инсталирате тази библиотека, а преди това да я изтеглите от официалния уебсайт на Microsoft:

  • //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555 (версия за x86)
  • //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632 (версия за x64)

Как да инсталирате mfc100u.dll на компютър?

  • Първото нещо е, изтеглете mfc100u.dll.
  • След това копирайте изтегления файл в директорията C \ Windows \ system32 и C \ Windows \ sysWOW64
  • Натиснете клавишната комбинация Win + R, за да отворите прозореца „Run“. В него ще трябва да въведете специален екип за регистрация.
  • Въведете regsvr32 mfc100u.dll в прозореца и натиснете Enter. След приключване на файловите манипулации, стартирайте отново неуспешната помощна програма и вижте дали се появява грешка за липсата на подлежащ на прехвърляне файл.
  • Ако грешката все още се появи, тогава можете да преминете по малко по-различен начин и да качите файла не в системните директории, а в папката на програмата, която ще стартира. Опитайте това и проверете резултата.

Интересни Статии