Изтеглете mcvcp100.dll

Грешка с липсващ файл mcvcp100.dll с право може да се счита за една от най-често срещаните сред всички потребители на операционни системи Windows. Тази грешка възникна при вас, най-вероятно при опит да стартирате някакъв вид приложение или играчка.

Ето един малък пример за текста за грешка, който може би сте наблюдавали на екрана си. В него ясно и ясно се посочва какъв е проблемът:

Програмата не може да бъде стартирана, тъй като mcvcp100.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Какво причинява такава трудност като грешката за отсъствието на файла mcvcp100.dll? Тя възниква, защото приложението, което стартирате, което разчита на този файл, не може да получи достъп до него.

Нека сега анализираме собствеността върху този файл и причините, поради които може да се появи грешка с него.

И така, откъде идва този файл и за какво е създаден. mcvcp100.dll е динамично свързана библиотека, която може да се използва от няколко програми едновременно. Самият Mcvcp100.dll е една от частите на средата за разработка на Visual Studio C ++ 2010 от студио на Microsoft.

Този софтуер е необходим за невероятно голям брой програми в операционната система, тъй като те са разработени специално на езика за програмиране C ++ - най-разпространеният от езиците.

Причини за грешки mcvcp100.dll

Причините за тази грешка са точно същите като за всеки друг файл с DLL тип. Причините за грешката могат да бъдат следните:

 • Потребителят може да причинява грешка с този файл. Доста често например потребителите започват да почистват компютъра си и да премахват боклука от него, което по невнимание може да причини такъв необходим компонент като mcvcp100.dll. Съвет за бъдещето: ако не знаете този файл и вече искате да го изтриете от системата, тогава е по-добре първо да разберете за неговия произход.
 • Зловредният софтуер или вирус, който може да премахне, повреди или модифицира файла, можеше да влезе в компютъра на потребителя. Дори ако той все още е в системата, ще има малка промяна от него.
 • Антивирусният софтуер по някаква причина може да блокира достъпа до файла или дори да го изтрие, като го обърка за вирус или троянски език.

Като цяло всички тези причини могат да бъдат сведени до едно заключение - нещо се е случило с mcvcp100.dll и приложението вече не може да получи достъп до него.

Сега нека разгледаме методите за решаване на този проблем. В един от тях ще трябва да изтеглите mcvcp100.dll, което можете да направите в края на тази статия. По принцип проблемът се решава с помощта на два прости метода:

 • Инсталирайте библиотечния пакет Visual Studio C ++ 2010, който съдържа нужния файл. Можете да изтеглите този софтуер от тази връзка, която ще ви отведе до официалния уебсайт на Microsoft, директно от отделите за изтегляне. Инсталирайте го и опитайте да стартирате по-рано неотговарящо приложение. Този път всичко трябва да върви като часовник.
 • Ако инсталирането на Visual Studio C ++ 2010 по някаква причина не помогна, тогава има и друга опция - инсталиране на mcvcp100.dll директно в системата. Точно сега ще анализираме този метод малко по-подробно.

Как да инсталирате mcvcp100.dll на компютър?

 • Изтеглете mcvcp100.dll от връзката, намираща се в самия край на тази статия.
 • След това трябва да дезактивирате стария файл в системата. За целта направете следното:
  • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Команден ред (администратор)“ от контекстното меню .
  • Въведете regsvr32 / u mcvcp100.dll в командния ред
 • След това копирайте този файл в системните директории C \ Windows \ System32 и C \ Windows \ SysWOW64 . Ако имате 32-битова система - само в C \ Windows \ System32 .
 • Сега трябва да регистрирате нов файл. За целта направете следното:
  • Отворете командния ред отново.
  • Въведете regsvr32 / i msvcr100.dll в него, за да регистрирате ново копие на файла.
 • След стъпките опитайте да стартирате приложението, което преди това хвърли грешка. Този път всичко определено трябва да започне.

Интересни Статии