Изтеглете d3d11.dll

В тази статия ще се спрем на една доста интересна тема, която, изглежда, може да изглежда друга статия за DLL файл. Но всичко не е толкова просто, колкото може да изглежда на пръв поглед.

Търсенето на такова нещо в мрежата като файла d3d11.dll започна с вас определено с причина. Вероятно е, когато стартирате някакъв вид игра или мултимедийно приложение, което използва DirectX API, вместо желания резултат, получавате грешка с динамичната библиотека d3d11.dll на екрана.

Тази грешка съдържа следната информация:

Програмата не може да бъде стартирана, защото d3d11.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Този проблем има две, така да се каже, страни, за които сега ще започнем да говорим. Така че, нека започнем с решаването на проблема за потребителите на Windows XP, ако тези все още остават в отворения свят (разбира се, че останаха).

Ето бележка за потребителите на операционната система Windows XP: най-вероятно сте се опитали да стартирате игра, която работи на DirectX 11. Трябва да сте наясно, че Windows XP не поддържа DirectX 11 и не можете да стартирате игри, чиито системни изисквания определят DirectX 11,

Също така си струва да се отбележи, или по-скоро да се внимава, че не се опитвате да експериментирате с различни любителски версии на DirectX 11 за Windows XP, които уж би трябвало да накарат DX11 приложенията да работят на XP. Всички те са безполезни и не работят. С тяхна помощ само ще повредите системата.

Сега да преминем към потребители с Windows 7 и по-нови версии. Тук всичко ще бъде доста типично и просто. Библиотеката d3d11.dll може по някакъв начин да бъде повредена или изтрита поради наличието на някои злонамерени програми и вируси на компютъра или това се дължи на действията на потребителя.

Всичко това не е толкова важно. Грешката d3d11.dll е проблем, който обикновено се решава с помощта на два основни метода: актуализиране на DirectX и инсталиране на d3d11.dll директно в системата.

За да актуализирате DirectX библиотеките си и да замени файла d3d11.dll с работещ, трябва да изтеглите инсталатора на този софтуер от официалния уебсайт на Microsoft. Можете да използвате тази връзка, за да изтеглите инсталатора на уеб, с който ще актуализирате своя DirectX до най-новата версия. В повечето случаи актуализирането на DX помага да се реши проблема.

Ако обаче проблемът под формата на грешка с библиотеката d3d11.dll все още ви притеснява, тогава можете да опитате да изтеглите d3d11.dll и да го инсталирате на компютъра си самостоятелно. За да направите това, следвайте инструкциите по-долу.

Как да инсталирате d3d11.dll на компютър?

  • Изтеглете нужния файл на компютъра.
  • Поставете файла в директории C \ Windows \ system32 и C \ Windows \ sysWOW64
  • Натиснете Win + R и напишете regsvr32 d3d11.dll
  • Ако горните стъпки не помогнаха, можете да опитате да копирате тази библиотека в папката на играта.

Интересни Статии