Изтеглете binkw32.dll

Грешка с файла binkw32.dll може да ви срещне по време на стартирането на някаква видео игра, като правило. Съобщението за грешка може да гласи следното:

Програмата не може да бъде стартирана, защото binkw32.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Някои от вас може да знаят, че този тип грешки може вече да се считат за класически за операционната система Windows. Нещата са доста прости - нещо се е случило с файла binkw32.dll, поради което приложението, което стартирате, не може да бъде стартирано от системата.

И така, какво е този binkw32.dll файл? binkw32.dll е динамично свързана библиотека, която е аудио / видео кодек. Той е използван от огромен брой игри за доста дълъг период от време. Разработчикът на този кодек е RAD Game Tools и техните разработки се използват от много широк кръг от разработчици на видеоигри.

Нека симулираме малка ситуация с обстоятелствата, които причиняват грешката на binkw32.dll . Представете си, че се опитвате да стартирате видео игра. В тази видео игра, например, има един видеоклип, който се играе от самото начало на играта. Например, това може да бъде встъпителна скрийнсейвър с сюжет или с логото на разработчиците на играта. Така или иначе, играта изисква binkw32.dll кодек за възпроизвеждане на това видео, но той е повреден или липсва и в резултат играта просто се срива с вече посочената грешка.

Какви са причините, че файлът binkw32.dll не е наличен за системата и играта се стартира? Има няколко причини и всички те са напълно типични за всички .dll файлове. Нека ги изброим:

  • Файлът може да е повреден поради вирусна атака или зловреден софтуер.
  • Файлът все още може да бъде променен или изтрит с помощта на същите вируси или зловреден софтуер.
  • Файлът може да бъде изтрит по погрешка от самия потребител. Възможно е той да е заподозрян в това, което не е направил.
  • Тъй като файлът обикновено не е част от операционната система, а по-скоро е част от инсталираната игра, има моменти, когато binkw32.dll първоначално просто не е бил там. Например, това се случва, ако изтеглите някоя Repack или Rip от торент проследяване, в който този файл е бил изтрит случайно от ремонтника.

Е, разбрахме откъде изхожда файлът binkw32.dll и какво изобщо може да му се случи. Сега нека разгледаме методите за решаване на проблема, т.е. липса на binkw32.dll

Този случай може да бъде решен по два доста прости начина: чрез инсталиране на кодечния пакет RAD Game Tools, който е най-очевидното решение в тази ситуация, или чрез инсталиране на binkw32.dll директно в системата.

Нека започнем с инсталирането на кодечния пакет RAD Game Tools. Просто следвайте тази връзка към официалния уебсайт на програмиста и изберете първата опция за изтегляне. Изтеглете пакета с кодеци и го инсталирайте. След като инсталацията приключи, опитайте се да стартирате по-рано неуспешна видео игра.

В повечето случаи именно инсталацията на кодеци помага, но понякога поради някаква причина това решение не може да направи абсолютно нищо. В този случай на помощ ни идва малко по-различно решение - инсталирайте binkw32.dll в системата. Нека да разгледаме как може да се направи това.

Как да инсталирате binkw32.dll на компютър?

  • За да започнете, просто изтеглете binkw32.dll, връзка към която можете да намерите в края на тази статия.
  • След това ще трябва да поставите изтегления файл в системните директории C \ Windows \ System32 и C \ Windows \ SysWOW64 . За собствениците на 32-битовата версия - само в C \ Windows \ System32 .
  • След това натиснете клавишната комбинация Win + X и изберете елемента „Команден ред (администратор)“ от контекстното меню.
  • В командния ред въведете regsvr32 binkw32.dll
  • След като поставите файла в системните директории и го регистрирате, опитайте да стартирате играта отново.
  • Ако това също не помогна, тогава можете да опитате да пуснете този файл в папката на играта. Понякога, в някои случаи, тази проста стъпка помага.
Изтеглете безплатно binkw32.dll 6521 вече изтеглени

Интересни Статии