Изкуство от Shadow of the Tomb Raider

Няма нищо трудно да се възползвате от режима на снимките в Shadow of the Tomb Raider. Изходът е добър или смешни снимки. Те могат да се използват като ежедневни публикации за Instagram в албума на Лара Крофт. Възможно е, разглеждайки колекция от снимки, крадецът щеше да тръгне на носталгично пътешествие.

Има повече от основните снимки от фото режим. Всеки играч може да ги направи, функцията за създаване на обикновени скрийншоти е налична и на конзолите. Като част от статията ще бъдат представени функции извън стандартните функции. Въпреки сложността на манипулациите, изходът не са обикновени скрийншоти, а произведения на изкуството. Можете да си представите себе си като фотограф, без да се отклонявате от Лара и Йона през цялата експедиция.

Като се разхождаме малко в джунглата, ще има материали за откриване на изложби с необичайни и вълнуващи портрети на героинята.

Откъде да започнем?

Първото нещо, което трябва да направите, е да се подготвите за изстрелите. Конзолите са подходящи за създаване на снимки, можете да правите добри снимки на Xbox и PS4 Pro. За да постигнете най-добрия резултат на конзолите, ще трябва да отделите много време на всеки кадър. Ако имате компютър, трябва да дадете предпочитание на него. Все пак компютърът има повече възможности за настройка на камерата. Основните предимства на компютъра: поддръжка на допълнителни скриптове, работа със снимки с висока разделителна способност и възможност за премахване на ограничения.

За да получите най-добрите снимки, подгответе правилните настройки за фото режим. Лесно е да стартирате фото режима на компютъра от менюто, което се отваря след натискане на бутона Esc. В съответния параграф са основните настройки на режима и допълнителни, полезни настройки от долната част на прозореца. Сред допълнителните опции: скриване на интерфейса на играта, показване на барове за правилното разположение на рамката.

Налични настройки за „камерата“:

 • „Камера“ е горният раздел в менюто, помага за персонализиране на обзора и позицията на камерата по отношение на героинята. Стойността на увеличение също е зададена тук, за това трябва да коригирате зрителното поле. Zoom ще помогне да се правят снимки по-подробно;
 • „Дълбочина на полето“ - следващият раздел, предназначен да активира, конфигурира или деактивира функцията със същото име. В раздела присъстват само 2 плъзгача: интензивност и разстояние. Функцията е полезна за размиване на фона в екранни снимки;
 • „Picture“ (третият елемент от менюто) ви позволява да промените настройките за наситеността на цветовете и тяхната яркост. Тази настройка е удобна при затъмняване или осветяване на сцена. Позволява ви да замените целия тон на картината. В „портфолиото“ има успешни снимки както в монохромни (черно-бели), така и с високи настройки на насищане;
 • „Цветни филтри.“ Усеща се, че цветните филтри се копират от популярната социална мрежа Instagram;
 • „Рамка“ е предпоследният, пети раздел. Върху него можете да добавите рамка за картина;
 • „Позата“ е последният, но много важен режим. Тук можете да зададете изражението на лицето на героинята. Настройките важат само за лицето. Местоположението на тялото, позицията на главата трябва да бъдат предварително зададени извън режима на снимка.

Шестте изброени функции са основните настройки на фото режима, благодарение на които ефектите на екрана се променят.

Може би нещо по-сериозно?

Снимките, направени с помощта на тези функции, могат да намерят аудитория в Instagram. Такива рамки не са достатъчно добри, за да създадат галерия. Професионалните фотографи се нуждаят от нещо по-добро. За тази цел ще трябва да инсталирате програмата Cheat Engine и отделен скрипт от Duncan Harris. Тези стъпки помагат за отключване на камерата и достъп до няколко допълнителни опции.

За да изтеглите Cheat Engine, посетете официалния уебсайт. Важно е да проверите допълнителни настройки по време на инсталацията. Ако пренебрегнете допълнителни функции, инсталаторът добавя браузъри, програми, добавки към системата и др. На етапа на инсталация трябва да премахнете отметката от всички елементи на трети страни. Можете да изтеглите скрипта от линка.

Следните действия:

 1. Кликнете два пъти върху прекия път на играта Shadow of the Tomb Raider.
 2. Минимизирайте прозореца с помощта на Alt + Tab и стартирайте Cheat Engine.
 3. Горе вляво има изображение на компютър, трябва да кликнете върху него.
 4. Изберете игра от целия списък с приложения.
 5. Разархивирайте изтегления скрипт.
 6. Помощните функции се показват в долната част на прозореца на Cheat Engine.
 7. Задайте червени кръстосани марки от всички спомагателни опции.
 8. Сега трябва да има възможност за свободно движение на камерата в играта и задаване на собствена зона за гледане.

Сега подготовката за създаването на шедьоври е завършена. Благодарение на настройките стана по-лесно да се реализират предвидените ефекти, да се вземат интересни ъгли и др. Има няколко недостатъка: по време на прехода между локациите сривовете на играта стават по-чести, неудобно е да се играе с безплатна камера и FOV. Препоръчва се да върнете настройките на Cheat Engine в първоначалното им положение, преди да ги затворите от фото режим. Най-добрият вариант е първоначално да изберете рамка, след това да стартирате настройките на скрипта и фото режим.

За да направите по-добри скрийншоти, трябва да включите скриптове, за да се движите през текстури. Безплатна камера е задължителна настройка.

Моментът на създаване на шедьоври

Сега започва най-трудният процес - създаването на идеални рамки, достойни за инсталиране в галерията. Можете да проверите сами: има ли желание да окачите картина на стената? Ако такъв стремеж не възникне, рамката не е достатъчно добра.

Има няколко полезни правила за фотография, които трябва да се запомнят и използват:

 1. Трети и диагонален. Не си струва да събирате скучни и монотонни снимки, задачата надхвърля създаването на паспортна снимка. В някои случаи портретът може да бъде изумителен. Същността на правилото е да се създаде диагонал между Лара в долния ъгъл и светлината в горния противоположен ъгъл. Този подход създава перфектния баланс на тъмнината и светлината. За очите на човек подобна сцена изглежда по-привлекателна.

 2. Подчертайте важни елементи. За да привлече вниманието към ключова точка на картината, рамката ще трябва да бъде изрязана или да добави контраст към отделен елемент. Ако има твърде много елементи, Лара ще бъде загубена на фона му, това трябва да се подчертае.

 3. Правилно управление на сенките. Този ефект помага да се подчертаят отделните елементи на тялото. Получават се добри кадри с частично затъмняване на героинята. Сенките от текстури по лицето рядко водят до успешни снимки. Лицето е по-добре да се подчертае. Можете да добавите блясък за героя, тогава фонът ще бъде почти черен силует на героя.

Няколко полезни съвета

Магията на снимките е в детайлите. На какво трябва да обърнете внимание:

 1. Контраст и преходи. Първият поглед към снимката веднага пада върху най-леките и контрастни елементи. Това трябва да се използва, като се обръща внимание на интересните елементи на картината: бижута, лице, декор. Ориентацията на лицето, светлината и други елементи, които привличат елементи, трябва да отидат към важни части от картината. Те са привлечени вниманието на второ място, сега е важно да се допълни добро впечатление от рамката. Само не на последно място, вниманието пада върху околните елементи.

 2. Игра с въртене на камерата. В Shadow of the Tomb Raider е неудобно да се върти камерата. По-добре е да правите редовни снимки и да ги изрязвате във Photoshop.
 3. Сила в детайлите. Трябва да развиете умението да различавате добрите времена. Индивидуалните кадри с малко история са най-силни. Красотата е, че всеки интерпретира ситуацията по свой начин, всеки може да създаде свои уникални снимки.
 4. Основният елемент на лицето са очите. Картината изглежда много по-дълбока, ако очите й са видими, особено с искрица от светлинен източник.

 5. Използването на символиката. Във фотографията можете да заложите на символизма. Човек може да имплицитно да покаже наличието на: изход от проблем, герой или характер на персонажа. Това ще помогне да направите снимката по-интересна.

С всичко изброено по-горе ще бъде възможно да се правят прекрасни снимки. Те няма да са обикновени скрийншоти, а истински произведения на изкуството.

Интересни Статии