Изключете автоматичното актуализиране на игрите в PlayStation 4

Автоматичното актуализиране на игрите на PS4 прави живота на потребителя много по-лесен. Ако тя е включена, не е необходимо да наблюдавате ръчно пуснатите актуализации за игри. Въпреки това, колкото и удобна да е тази функция, много хора все още предпочитат тя да бъде напълно деактивирана. Може би се дължи на факта, че новата актуализация води до внезапен срив в играта или просто спестявате трафик на данни. Ето една малка инструкция как да деактивирате автоматичните актуализации на PlayStation 4.

Как да деактивирате автоматичните актуализации на PlayStation 4 игри

  1. На главния екран отидете на секцията с настройки, като кликнете върху бутона, изобразяващ „Портфолио“.
  2. Изберете „Система“ от списъка (НЕ „Актуализации на системния софтуер“).
  3. Изберете реда „Автоматично изтегляне“.
  4. След - премахнете отметката от квадратчето до „Файлове за актуализация на приложения“.

С това действие ще спрете всички автоматични актуализации за игри и приложения. След това можете да изключите конзолата или да я поставите в режим на заспиване. Актуализациите вече няма да се изтеглят без ваше участие.

Ръчно актуализиране

Сега, когато автоматичното актуализиране е деактивирано, ще трябва да направите това ръчно. В крайна сметка вашите игри все още се нуждаят от тези актуализации, но едва сега можете да контролирате кои от игрите ще актуализирате и по кое време. За да актуализирате ръчно, отидете на „Известия“, щракнете върху „Настройки“ на джойстика и отидете да изтеглите. Тук можете да следите кои игри и приложения сте инсталирали и кои актуализации са готови за изтегляне. Сега можете да изберете актуализацията по ваш избор.

Интересни Статии