ITunes грешка номер 53 на iPhone 6 при възстановяване и актуализиране на фърмуера

По време на възстановяване на устройството и актуализиране на фърмуера на iPhone 6 с помощта на компютър и iTunes, процесът замръзва в средата. След кратко изчакване процесът приключва автоматично и се появява номер за грешка 53.

Решение: Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите целостта и производителността на вашия USB кабел, който използвате по време на тази процедура. Най-добре е да го замените с подобен или да закупите нов, тъй като грешката в iTunes 53 може да показва неизправност на кабела.

Също така си струва да проверите USB конектора на вашия компютър за прах и отломки. Ако намерите нещо подобно там, използвайте сгъстен въздух или малка кърпа, навлажнена с течност, за да почистите мониторите, за да почистите конектора от замърсяване.

Ако проблемът продължава, тогава най-вероятно (с вероятност до 99%) проблемът е в кабела, който свързва скенера Touch ID с дънната платка на вашето устройство. Най-често този кабел се срива, след като вашият iPhone или iPad е преживял подмяната на дисплея или конектора за зареждане. По време на разглобяването и сглобяването на устройството служителите на сервизния център могат да повредят този сноп от най-тънките проводници и в резултат на това можете да имате подобни проблеми със синхронизирането и актуализирането на фърмуера.

В този случай само посещение на оторизиран сервизен център ще помогне да се диагностицира и замени повредения контур. Най-вероятно няма да успеете сами да решите този проблем.

Тези, които обичат да се занимават със самостоятелно поправяне на устройства, трябва да се уверят, че разполагате с всички необходими инструменти за качествено обслужване на вашия смартфон или таблет. Също така си струва да прочетете няколко статии по темата за подмяна на контура на Touch ID или да гледате видео с стъпка по стъпка инструкции за разглобяване и подмяна на такива компоненти. В този случай вие правите всичко на свой риск и риск и такова устройство автоматично губи всички гаранционни задължения от страна на производителя.

Надяваме се, че това ръководство ви е било полезно. Ако не знаете как да решите конкретен проблем с устройството си, опишете го в коментарите, а ние ще се опитаме да намерим решение и да ви разкажем за него в следващите статии.

Интересни Статии