Инструкции за разрешаване на проблеми при възникване на грешка 0x80070005

На различни етапи на изтегляне и инсталиране на актуализации за Windows 7, 8, 8.1 и Windows 10, потребителите могат да срещнат грешка 0x80070005. Той може да се показва по време на активиране на системата и по време на процедурите за възстановяване. Тази статия описва причините за грешката и предоставя инструкции за отстраняването й. Ако грешка 0x80070005 се появи във всяка друга ситуация, опитайте да използвате тази инструкция, но коригирана за конкретни действия, по време на които виждате съобщение за грешка и този код.

Причини за грешка

Код 0x80070005 показва, че системата не може да получи достъп до определени системни файлове и няма достатъчно права за работа с тях. Подобен проблем понякога възниква в резултат на работата на някои антивируси, които предпазват системните файлове от редактиране и презаписване. В резултат на това Windows Update не може да инсталира актуализирани версии на някои файлове или услугите за активиране не могат да направят необходимите промени в системния регистър.

Какво трябва да се направи за разрешаване на грешка 0x80070005

Ако кодът 0x80070005 се покаже по време на инсталирането на актуализацията или активирането на операционната система, можете да я поправите чрез следната инструкция стъпка по стъпка:

  • Отидете на официалния уебсайт на Microsoft и изтеглете файла SubInACL.exe
  • Стартирайте този файл и инсталирайте на пътя C: \ subinacl \
  • Отворете всеки текстов редактор и копирайте малък скрипт в него:

@echo off

Задайте OSBIT = 32

АКО съществуват "% ProgramFiles (x86)%" задайте OSBIT = 64

set RUNNINGDIR =% ProgramFiles%

АКО% OSBIT% == 64 set RUNNINGDIR =% ProgramFiles (x86)%

C: \ subinacl \ subinacl.exe / subkeyreg "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Компонентно обслужване" / grant = "nt service \\\\\\\ trustedinstaller" = f

@Echo Gotovo.

@pause

  • Запишете получения документ на работния плот с всяко име, но не забравяйте да .bat формат.
  • Отидете на работния плот, щракнете с десния бутон на мишката върху създадения файл и изберете "Изпълнение като администратор".
  • След завършване на скрипта, в командния ред, който се отваря, ще видите Finish. Натиснете произволен клавиш, за да затворите прозореца.
  • Рестартирайте компютъра и опитайте да повторите операцията, в която е възникнал код 0x80070005.

Ако грешката се показва по време на операции за възстановяване на системата или създаване на контролна точка за възстановяване, опитайте следните методи:

  • Временно деактивирайте активната антивирусна защита, ако е инсталирана в системата. Това може да причини проблеми с достъпа до системните файлове. Ако това не помогне, опитайте временно да премахнете напълно антивирусния софтуер.
  • Проверете дали има достатъчно свободно място на устройството, което е избрано за възстановяване на системата.
  • Проверете дали атрибутът само за четене е зададен за системната папка System Volume Information.

Интересни Статии