Инструкции за инсталиране на Windows 10 на външен твърд диск

Windows 10 е операционна система за персонални компютри, произведена от Microsoft като част от семейството на операционните системи на Windows NT. Той е наследник на Windows 8.1 и беше пуснат на 15 юли 2015 г. За продажба на дребно на 29 юли 2015 г. Windows 10 получава актуализации непрекъснато, които са достъпни за всички потребители без допълнителни разходи.

Windows 10 може да бъде инсталиран от лицензиран диск на Microsoft или от официалния им уебсайт. Поддръжката за операционната система е чрез USB, DVD или CD. Но инсталирането на Windows 10 на външен твърд диск може да бъде обезсърчаваща задача. Подготвили сме за вас някои от най-лесните начини за инсталиране на операционната система Windows 10 на външен твърд диск.

Как да инсталирате Windows 10 на външен твърд диск?

Ако се опитате да използвате мултимедийния инструмент за създаване на стартиращ външен твърд диск, може да срещнете грешка. Следователно, по време на инсталационния процес ще се погрижим да не възникнат грешки и успешното създаване на стартиращия твърд диск.

 1. Свържете външен твърд диск през USB порта.
 2. Въведете „Този ​​компютър“ в лентата за търсене на лентата на задачите.
 3. Щракнете с десния бутон върху иконата на този компютър и изберете Управление.
 4. В прозореца "Управление на компютъра" щракнете двукратно върху "Управление на дискове" под заглавието "Съхранение" от лявата страна.
 5. Отнема няколко минути, за да разпознаете твърди дискове, свързани с компютър.
 6. След като всички твърди дискове, свързани към компютъра, се показват, щракнете с десния бутон върху името на вашия външен твърд диск и кликнете върху "Форматиране".
 7. Изберете „Тип на файла“ като „NTFS“ и поставете отметка в квадратчето „Бърз формат“, преди да щракнете върху OK.
 8. Появява се предупреждение, че всички файлове на твърдия диск ще бъдат загубени, изберете OK, ако искате да продължите.
 9. Това отнема само няколко секунди и твърдият ви диск ще бъде форматиран в NTFS.
 10. Сега, когато устройството ви е във формат NTFS, изтеглете инструмента за създаване на Windows 10 Media от уебсайта на Microsoft.
 11. След приключване на зареждането, стартирайте го.
 12. Подготовката ще отнеме няколко минути, след което ще бъдете помолени да „актуализирате компютъра“ или „Създайте инсталационен носител“ - изберете „Създаване на инсталационен носител“.
 13. Сега ще бъдете помолени да изберете езика, архитектурата и версията на Windows.
 14. Изберете опцията „използвайте препоръчаните настройки“ или я редактирайте според вашите предпочитания и кликнете върху „Напред“.
 15. След това трябва да изберете кой носител искате да използвате, изберете опцията ISO и щракнете върху „Напред“.
 16. Сега изберете пътя за изтегляне на ISO и щракнете върху Запиши. Това ще изтегли Windows 10 ISO на посоченото от вас място.
 17. Сега изтеглете програмата WindowsToUSB.
 18. След пълно изтегляне стартирайте програмата и я инсталирайте.
 19. След като програмата е инсталирана, отворете я и щракнете върху OK в прозореца.
 20. Кликнете върху „Преглед на папка“ в горния десен ъгъл и изберете пътя, където сте изтеглили Windows 10 ISO.
 21. Изберете версията на Windows 10, която искате да инсталирате, и щракнете върху Напред.
 22. В списъка, който се показва, изберете външния си твърд диск.
 23. Изберете твърдия диск в параметрите „System partition“ и „Boot partition“, уверете се, че е избран Legacy mode и щракнете върху бутона „Next“.
 24. Сега изчакайте, докато Windows се инсталира на външния твърд диск.
 25. След като програмата е инсталирана, рестартирайте компютъра и натиснете F2, Del или F12, за да влезете в BIOS.
 26. От менюто на BIOS изберете „Опции за стартиране“ и след това „Режим на стартиране“ като „Поддържана поддръжка“ и „Приоритет на стартиране“ като „Наследено първо“.
 27. Сега запазете всичките си промени и рестартирайте компютъра.
 28. След всички манипулации, Windows 10 трябва да бъде инсталиран на "Външен твърд диск". Можете да използвате вашата система от разстояние на всеки компютър, който поддържа тази функция.

Интересни Статии