Инсталиране на игра на iPhone / iPad чрез iTunes?

iPhone е доста висококачествен продукт от Apple, който включва огромно количество от всякакви полезни функции. Въпреки това, понякога просто искате да вземете и пуснете играчка на телефона си, да се отпуснете и да се забавлявате добре. Но какво ще стане, ако нямате достъп до точка за достъп на безжична мрежа и просто не можете да получите и изтеглите играта от магазина?

В този случай можете лесно да изтеглите играта от AppStore и след това да я инсталирате на вашия iPhone или iPad с помощта на iTunes. Именно този метод ще разгледаме в тази статия.

Как да инсталирате игри на iPhone чрез iTunes?

Изтеглете игра или приложение чрез iTunes

Така че, за начало, както може би се досещате, ще трябва да инсталирате iTunes на вашата система. Това трябва да се направи безпроблемно, тъй като без него нищо няма да се получи. Можете да изтеглите iTunes на официалния уебсайт на Apple на този линк. Изтеглете инсталационния пакет за най-новата версия на iTunes и го инсталирайте на вашия компютър.

След като завършите инсталацията, отворете програмата. След това отидете на „App Store“, което можете да направите, като кликнете върху съответния елемент в горния десен ъгъл. Сега изберете устройството, на което искате да инсталирате играта. Да речем, че ще бъде iPhone 6.

Сега намерете необходимата играчка в магазина и я изберете. След това кликнете върху бутона „Изтегляне“. Ако искате да изтеглите нещо платено, тогава трябва да кликнете върху друг бутон - „Купете“.

След като щракнете, ще видите прозорец за влизане в iTunes Store. Ще трябва да въведете вашия Apple ID и парола и след това да натиснете бутона „Вземи“. Веднага щом направите това, ще започне зареждането на играта по ваш избор.

Ако искате да проследите процеса на зареждане на играта, можете да кликнете върху иконата със стрелка в горния десен ъгъл на екрана. Правейки това, можете да видите допълнителна информация за изтегляне. След като изтеглянето на желаната игра приключи, можете да я намерите в елемента „Моите програми за iPhone / iPad“.

Добре, можете да намерите играта и да я изтеглите на вашия компютър, но все пак трябва да я инсталирате на iOS устройството си. Как да инсталирате игри на iPhone от компютър? Сега разглеждаме това.

Инсталиране на игра от компютър чрез iTunes

Така че, за да инсталирате вече изтеглена игра в iTunes на вашето iOS устройство, трябва да я свържете към компютъра с помощта на USB кабел. След това щракнете върху раздела на свързаното устройство (в центъра, в самия връх на прозореца на iTunes).

Сега кликнете върху раздела „Програми“, който ще бъде разположен в лявата част на прозореца. Трябва да видите списък с програми. Намерете изтеглената игра в нея и кликнете върху бутона „Инсталиране“ срещу нея.

И последното нещо, което трябва да направите, е да кликнете върху бутона „Sync“, за да завършите инсталирането на играта или приложението на вашето устройство. Можете да следвате този процес, като използвате лентата за синхронизация, която се появява в горната част на прозореца, след като щракнете върху съответния бутон.

Забележка: ако целият описан по-горе процес не е завършен, тогава можете да опитате няколко метода, които могат да отстранят този проблем. На първо място, опитайте да рестартирате компютъра и след това да инсталирате отново играта чрез iTunes. Ако това не даде резултат, опитайте да преинсталирате самия iTunes - това определено трябва да помогне. Препоръчваме ви също да проверите с всяка посочена тук стъпка, тъй като е възможно да сте пропуснали нещо по погрешка.

Интересни Статии