Имат ли цифрови копия на PS4 игри регионални ограничения?

Регионалното блокиране или регионалното кодиране е определен тип управление на цифрови права, което предотвратява нерегламентирана употреба на продукта в посочените региони. Това означава, че игра, купена в определен район, няма да работи в други региони.

Влиянието на вашия регион върху PlayStation 4

Според официалните данни цифровите и физическите игри за PS4 са независими в региона. Sony предпочита предпочитанията за игри и конзоли от същия регион, което прави възможно постигането на най-добри продажби.

Но въпреки факта, че игрите за PS4 не са обвързани с регионите, DLC е обвързан с регионалния магазин, в който е закупена конзолата. Онлайн идентификаторите на PSN от други региони не могат да работят в PlayStation Store.

Какво означава това?

Ако пътувате от САЩ до Великобритания със своя PS4, всички игри, които вземете със себе си, ще продължат да работят. Но няма да можете да пазарувате в европейския магазин PSN, докато не създадете нов акаунт за региона на ЕС. Ако се опитате да влезете в PSN магазина на друг регион, ще бъдете уведомени, че информацията за вашия акаунт не съвпада с локализацията в URL адреса. Ще ви бъде предложена връзка към сайта на региона, в който се намирате.

След като настроите нов акаунт в Обединеното кралство, всички игри, които закупувате в европейския PSN магазин, ще работят на вашата конзола с някой от вашите акаунти. Но когато купувате DLC за игри, които сте донесли от САЩ, DLC няма да работи. Същата логика важи и за други региони, например Русия или Украйна.

Насладете се на пътуванията си с PlayStation 4

Регионалните брави няма да ви спрат да пътувате със своя PS4. Само не забравяйте да следите регионите, в които купувате вашите игри навреме, ако планирате да закупите DLC за тях.

Интересни Статии