Има ли автоматично запазване или няколко слота за записване в Metro Exodus?

Един от важните проблеми, които грижи общността на игрите, с нетърпение очаква освобождаването на пост-апокалиптичния стрелец Metro Exodus, е как играта спестява. Има ли функция за автоматично запазване? Мога ли да запазя ръчно? Има ли няколко слота за запазване?

Автосъхраняване в Метро Изход

Подобно на много други игри, Metro Exodus има функция за автоматично запазване. Активира се след всеки разрез и след всяка нова област, която въведете. Фактът, че в момента се извършва автоматично запазване, ще бъде докладван от малки плочки в долния десен ъгъл на екрана. Щом те изчезнат, играта автоматично ще се запише и можете да продължите напред.

Ръчно запазване в Metro Exodus

За голяма радост на играчите, освен автоматично запазване, е възможно да се записва ръчно почти навсякъде, с изключение на битката. По време на пасажа ще изследвате много, ще събирате важни предмети и ще се биете срещу многобройни врагове. И ако в процеса на всичко това случайно или от неопитен опит хванете куршум, е малко вероятно да е забавно да започнете процеса отначало, от точката на автоматично запазване, което беше, да речем, преди час.

За да направите бързо записване, отворете менюто за пауза. В горната част на менюто за пауза кликнете върху елемента за бързо запазване и изчакайте края на процеса на запис, който ще бъде посочен от горните индикатори в долния десен ъгъл на екрана. След като изчезнат отново, вашият файл за запис ще бъде актуализиран.

Няколко записани слотове в Metro Exodus

В играта има само един слот за запис, който се презаписва с автоматично или ръчно записване. Ако този файл се повреди, ще трябва да рестартирате играта от самото начало на последната покрита глава. За щастие това рядко се случва.

Интересни Статии