Играта не започва, какво да правя?

Ако вашият компютър отговаря на минималните системни изисквания на инсталираната игра, тогава проблемът обикновено се решава лесно. Игрите не стартират, ако драйверите, инсталирани на компютъра, се нуждаят от актуализиране; Липсват (повредени) необходими DirectX, .Net Framework и Visual C ++ библиотеки; има вируси в системата или възникна грешка по време на изтеглянето / инсталирането на играта.

Играта не започва: защо и какво да правим с нея?

По-горе сме изброили основните причини, поради които играта не стартира. В статията ще разгледаме всеки от тях на свой ред и ще ви кажем какво да направите, ако възникне тази грешка.

Преди да попитате защо нещо не работи или изобщо не започва, струва си да изпълните основните стъпки от тази инструкция.

1. Неспазване на системните изисквания

На първо място, трябва да се уверите, че компютърът отговаря на поне минималните системни изисквания на играта. Те могат да бъдат намерени на кутията, страницата на играта в Steam или в Интернет. Информация за компютъра може да бъде получена в раздела "Система" на контролния панел, характеристиките на видеокартата са достъпни в "Диспечер на устройства" (щракнете с десния бутон върху иконата "Моят компютър" и изберете "Диспечер на устройства", намерете раздела "Видео адаптери" в него).

Ако системните изисквания на играта надхвърлят спецификациите на вашия компютър, по-нататъшните опити за стартиране на играта, за съжаление, ще бъдат безплодни.

2. Остарели / неправилно инсталирани драйвери

Трябва да се уверите, че драйверите (особено видеокартата) са инсталирани и актуализирани до най-новата версия.

Можете да научите повече за това от нашата статия: "Как правилно да инсталирате драйвери на видеокарта."

3. Липса на библиотеки DirectX, .Net Framework и Visual C ++ или части от тях

Игрите най-често не стартират на компютър, който няма необходимите файлове на горните библиотеки. В някои случаи наличието на най-новата версия не гарантира стартирането на някои игри. Важно е да инсталирате точно версията, с която дадена игра е съвместима. По правило по време на инсталирането на играта самата програма предлага да инсталирате необходимите допълнителни файлове.

Ако това не се случи, изтеглете файловете от официалния уебсайт на Microsoft и ги инсталирайте.

4. Наличието на вируси в системата

Зловредните програми могат да попречат на стартирането на играта на вашия компютър. Трябва да сканирате системата с антивирус - това може да помогне за решаване на проблема.

Най-добре е да правите това редовно, особено ако предпочитате пиратски „изграждания“.

5. Съвместимост на системата

Възможно е да възникне грешка, ако операционната ви система е Windows 7 или по-нова версия и играта, която се опитвате да стартирате, е пусната за по-стара ОС.

В този случай трябва да използвате режим на съвместимост. Има два начина да го активирате:

  • използване на автоматична конфигурация: за това трябва да кликнете върху иконата на играта с десния бутон на мишката и да изберете „Поправете проблеми със съвместимостта“, след което следвайте инструкциите на съветника;
  • използване на ръчна конфигурация: като щракнете с десния бутон върху иконата на играта, изберете менюто „Свойства“, раздел „Съвместимост“ и изберете необходимия ред от падащия списък.

Обикновено режимът на съвместимост с Windows XP Service Pack 3 решава повечето от тези проблеми.

6. Грешка по време на изтеглянето или инсталирането на играта

Какво става, ако горните методи не помогнат? Най-вероятно проблемът се дължи на неуспех по време на изтеглянето или инсталирането. Можете да го разрешите само като изтеглите отново играта чрез Steam или просто да я инсталирате отново.

По време на преинсталирането, не забравяйте да рестартирате компютъра след изтриване на играта.

Ако играта дава съобщение за някаква конкретна грешка, можете да разберете защо е възникнала и как да я поправите от други статии на нашия уебсайт.

Интересни Статии