Играйте PlayStation 4 игри на смартфон с Android

Имали ли сте някога желание да играете PlayStation 4 игри на вашия Android телефон? Ако е така, тогава от тази статия ще научите как да го направите. PS4 ви позволява да предавате игри на вашия компютър и с помощта на бета версията на Steam Link можете лесно да ги играете на мобилното си устройство. Сега по-подробно.

Решението на този проблем ще помогне да се инсталира безплатното приложение Steam Link (бета версия), което може да бъде изтеглено от магазина на Google Play.

Стъпка по стъпка инструкции

  1. Инсталирайте и конфигурирайте приложението Stream Link.
  2. Подгответе Sony за дистанционно възпроизвеждане на компютъра в съответствие с инструкциите.
  3. Стартирайте приложението Remote Play, за да видите изображението PS4 на вашия компютър.
  4. Стартирайте приложението Stream Link.
  5. Кликнете върху „Стартиране на игра“ Компютърът трябва да се зарежда в режим Big Picture Steam.
  6. Използвайте клавишите Alt-Tab, за да изберете екран с отдалечена игра.
  7. Насладете се на игра на PS4 на мобилното си устройство!

Някои предупреждения

Има един малък нюанс, свързан с мобилната игра на PS4 - това е контролерът. Тъй като приложението Remote Play изисква свързване на PS4 Sixaxis директно с компютъра, обхватът на свободното движение може да бъде ограничен. Те също така казват, че е възможно да се използва определен безжичен адаптер, който може да бъде закупен за работа с Remote Play на PS4, но все още никой не може да гарантира стабилността му.

Освен всичко друго, можете да опитате да заобиколите този „проблем“, като използвате два контролера едновременно. Единият трябва да бъде свързан към компютъра, така че програмата да го разпознае, а вторият към PS4 и да го използва безжично. Но, отново, не всеки има втори контролер.

За да обобщим

Разбира се, горните стъпки може да изглеждат твърде объркващи за някои потребители, но ако сте готови да отделите малко от времето си, тогава определено всичко ще се получи. Sony обаче са производители на смартфони с Android, така че те лесно биха могли да накарат приложението Remote Play да работи на почти всяко Android устройство, но какво можем да направим?

Приложението Steam Link все още е в бета версия: възможно е, когато работите с него, да срещнете всевъзможни проблеми, но те трябва да са некритични.

Интересни Статии