Hyde Far Cry 5: видове врагове и битка с тях

Far Cry 5 изведнъж не се превърна в походова стратегия - все още е отличен стрелец от първо лице с куп различни противници и ужасяващи шефове. В това ръководство за Far Cry 5 ще поговорим с вас за противници в играта: ще анализираме какви са те и как да се държат с тях в битка.

Враговете в Far Cry 5

В новата част на този популярен франчайз ще се сблъскате със семейството на Сид и сектата от религиозни фанатици, наречена „Райска врата“. Както можете да разберете, задачата е далеч от най-лесната: Hope County, в която се разиграва сцената на играта, просто ще бъде изпълнен с всякакви врагове. Някои ще бъдат по-лесни за сваляне от снайперска пушка, седнали някъде в храстите на хълм, други ще трябва да се качат нагоре и да ги стрелят с пушка. И с третия, по принцип трябва да се размишлявате, мислейки как да се отървете от тях.

Въпреки всичко това Far Cry 5 се играе доста интуитивно, така че няма да имате проблеми с никого в играта, ако положите поне малко умствени усилия. По-долу в ръководството са описани всички видове врагове, които можете да срещнете в окръг Хоуп, както и някои общи данни за тях.

сектантски

Този враг може да носи много различни оръжия: пушки, пистолети, снайперски пушки и меле оръжие. Култовете са най-често срещаният тип врагове в играта. Лесно е да се справите с тях, тъй като те не носят никаква броня или шлемове. Също така си струва да се отбележи, че оръжията им винаги ще бъдат на най-ниското ниво.

Брониран културист

Всъщност по отношение на оръжията, Бронираните култисти не се различават от обикновените култисти: картечници, пушки и пистолети от същото ниско ниво. Както можете да се досетите по името на тези противници, те са оковани в броня, което може да причини леко неудобство при стрелба по тях от определени оръжия.

Препоръчва се да покажете уменията си на стрелец и да се опитате да маркирате Бронираните култисти в главата, тъй като тази част от тялото е най-малко защитена. Можете да стреляте по тялото, но ефектът от това ще бъде много по-малък.

VIP култист

Въпреки че тези противници нямат тежка броня, те компенсират този недостатък с груба сила. VIP култистите притежават много по-напреднали умения за стрелба от обикновените култисти. Те ще могат да ви осакатяват добре или дори да ви убият с няколко насочени изстрела. Освен всичко друго, те също ще се опитат да събарят всеки, който се приближи твърде много до тях. Изстрел с глава с пушка е най-печелившата стратегия за борба с ВИП култовете. След като победите един от тези опоненти, играта ще ви осигури няколко точки за съпротива.

Тежък култист

Но тук не е толкова просто: тези момчета носят бронежилетки и каски. Особено трудно е за онези играчи, които предпочитат оръжия с малък калибър. Най-ефективната стратегия за работа с Тежки култисти е да ги стреляте в главата, докато каска не падне от тях, и след това да завършите престрелката с изстрел в главата. Като се има предвид фактът, че са въоръжени с картечница, не се препоръчва да отидете на тях открито: отървете се тайно от тях или използвайте експлозиви.

Културен фермер

Земеделските култови култори не се различават много от тежките култивисти: имат еднакво количество здраве, същата броня и дори шлем на главата си. Все пак има разлика - това е огнемет, с помощта на който те подпалват всички противници, които се осмелиха да се приближат твърде много до тях. Лесно е да се справим с тях по два начина: да използваш прикрито убийство и да застреляш Културния фермер в резервоар със запалима течност, който носи на гърба си. Ако решите последното, тогава знайте, че цилиндърът на огнеметъра веднага ще избухне. Стойте далеч от резервоара, за да не ви плени фермерът-култовист.

Ловец и снайперист

Обикновено снайперистите са доста трудни за изчисляване, тъй като те намират убежище на места, които са трудни за достъп на играчите. Освен всичко друго, Snipers използват и специален камуфлаж, който им помага да избегнат откриването толкова дълго, че успяват да направят успешен изстрел. Независимо от това, снайперистите все още могат да бъдат открити по техния червен лазерен обозначение на целта, разположен върху пушки.

Ловците в Far Cry 5 използват лък и стрела, за което всъщност вече бихте могли да се досетите. Заслужава да се отбележи, че презареждането на оръжията им отнема много повече време, отколкото на снайперистите. Използвайте това забавяне, за да провалите тези противници. Искам също да отбележа, че можете да използвате своя бинокъл или способностите на кучето Бумер, за да маркирате врагове от разстояние, което несъмнено е полезно при борбата със снайперисти и ловци.

Гранатомет

Хранителните гранати са разположени в покрайнините на култа или по някои хълмове. Те използват всякакви експлозиви за шофиране в хеликоптери и всякакви наземни съоръжения. Както може би вече знаете, сега можете да използвате летателна екипировка в Far Cry 5, но подобно забавление може да завърши лошо за вас, тъй като гранатометите бързо ще ви спуснат от небето на земята. Препоръчва се първо да се елиминират, а след това да се премине към други противници. Като се има предвид, че те нямат броня или каски, всяко огнестрелно оръжие ще направи.

Избран един

Обикновено Избраните са пилоти на култа към „Едемската порта“, които при всяка възможност ще се опитат да ви унищожат от въздуха. Те ще започнат да правят такива опити, когато нивото на съпротива в определена част от картата се покачи до 2-ро ниво. Знайте, че Избраните могат да ви нападнат със стационарни картечници и гранатомети. Също така, не забравяйте, че това оръжие може да се използва срещу вас и при кацане, така че бъдете изключително внимателни.

Ангел

Тези пъргави момчета бяха натъпкани с наркотици, наречени „прищявка“, за да се улесни контрола на култа. От оръжията има и само оръжия за близък, но често битката с тях е доста проблематична, тъй като те рядко отиват сами. Те ще се опитат да ви заобиколят, но ако вземете пушка със себе си, няма да имате проблеми. Освен всичко друго, стръвта, която използвате за риболов, може да бъде подобрена - с негова помощ ще имате възможност да примамвате не само риба, но и ангели. Използвайки стръв, можете да се отървете от тях дискретно.

съдия

Съдиите често са вълци с бяла коса и червен кръст на главите. Освен всичко друго, в редиците на Съдиите може да има и мечки и дори пури. Целият този звяр беше повлиян от едно и също лекарство „Каприз“. Този тип противници са изключително опасни, тъй като върху тях са проведени някои експерименти: играчите, оборудвани с тежки картечници или мощни пушки, могат ефективно да унищожат съдиите. На други ще им е трудно.

Интересни Статии