HDCONTROLLER: какво представлява и как да се отървем от него

В днешната статия ще говорим за доста сложна тема: вирусът HDCONTROLLER. Заслужава да се отбележи, че това е изключително млад вирус и следователно е доста трудно да се намери поне някаква разбираема информация в неговия акаунт в Интернет. Опитахме се да съберем малко информация за HDCONTROLLER, която можете да намерите по-долу. Освен всичко друго, ще разгледаме начините за премахване на този вирус от операционната система.

Да се ​​отървем от вируса HDCONTROLLER

Какво е HDCONTROLLER?

HDCONTROLLER (или Hdcontroller HY2ltd, както се нарича още в мрежата) е изключително злонамерен вирус, чиито задачи включват прехващане на лични данни, проследяване на движенията в мрежата и показване на различни реклами. Като цяло, всичко, което практически всеки ни мрази. Наред с други неща, може би най-досадната характеристика на този вирус е, че заразявайки браузъра, той непрекъснато ще прехвърля потребителя в напълно непознати и изключително подозрителни ресурси, отново с цел реклама и прихващане на лични данни.

Как се разпределя HDCONTROLLER?

Както можете да видите, този вирус представлява изключително висока заплаха. Ако рекламата все още може да бъде изпитана известно време, кражбата на самоличност е непростима. В тази връзка възниква логичен въпрос: как се разпределя HDCONTROLLER? Е, можете да закачите този вирус на компютъра си преди всичко заедно с някакъв софтуер, изтеглен от торент проследяващи файлове, сайтове за хостинг на файлове или просто съмнителни сайтове. След инсталирането на софтуера, вирусът влиза в компютъра и след кратък период от време заразява браузъра, изпълвайки го с куп реклами. Разбира се, след известно време ситуацията само се влошава: рекламата запълва браузъра почти изцяло, тя започва да изразходва огромно количество ресурси и т.н. и т.н.

Мога ли да премахна HDCONTROLLER?

Ако сте вдигнали такъв "боклук" на компютъра си, тогава вероятно сте имали желание да се отървете от него възможно най-скоро. Сега ще се опитаме да ви помогнем в това. Така че в ранните етапи можете да опитате да премахнете HDCONTROLLER вируса от вашия компютър в такъв системен елемент като „Програми и функции“. Въпреки това, дори да премахнете този вирус там, е малко вероятно да изчезне без следа, все пак си струва да опитате.

Нека сега разгледаме метода, който стана известен с най-ефективния сред интернет потребителите. Така че, за да се отървете от HDCONTROLLER, първо трябва да изтеглите на вашия компютър три програми: CCleaner, AdwCleaner и MalwareBytes. Тези три програми сега ще ни помогнат да премахнем гадния вирус от вашия компютър. След като изтеглите и инсталирате програмите на вашия компютър, следвайте стъпките по-долу:

 • премахнете от компютъра си целия наскоро инсталиран софтуер, с който може да се включи вирусът HDCONTROLLER;
 • затворете всички програми, работещи на заден план, така че да не пречат на процеса на почистване на компютъра;
 • стартирайте програмата AdwCleaner от името на администратора;
 • направете следното (няколко пъти за по-добър ефект):
  • преглеждане
  • чист
 • след това стартирайте помощната програма MalwareBytes от името на администратора и започнете процеса на почистване - и, както в случая с предишната помощна програма, е по-добре да направите това няколко пъти;
 • и накрая, стартирайте помощната програма CCleaner (също от администратора) и изпълнете следните действия в нея:
  • почистване
  • Регистърът

След като изпълните всички горепосочени стъпки, препоръчваме ви да преинсталирате напълно браузъра си, за да защитите напълно операционната система. Разбира се, можете също да опитате да премахнете всички разширения, но е по-добре да прибягвате до преинсталиране на браузъра. Обикновено това е точно процедурата, която помага на много потребители да се отърват от вируса HDCONTROLLER - надяваме се, че и той ви е помогнал.

Интересни Статии