Характеристики на използването на приложението ECG в Apple Watch

Apple Corporation в четвъртата серия от интелигентни часовници добави приложение за ЕКГ. Това е истинска ЕКГ, която може да се използва за регистриране на работата на сърцето. Приложението е ценно с това, че предоставя най-добрата представа за поведението на сърцето при различни натоварвания на тялото. Провеждането на ЕКГ на Apple Watch е съвсем просто, няма да отнеме много време. Повече за приложението на ЕКГ можете да прочетете по-долу.

Защо е необходим ЕКГ от смарт часовник?

Разработчиците вградиха в часовника подобрените електроди, които улавят данни от човешкото тяло, след което те се изпращат в приложението. Обработва данните и изгражда на базата си електрокардиограма. Всичко това стана възможно чрез въвеждането на Digital Crown електроди. Те са инсталирани под тялото на Apple Watch Series 4 и на колелото.

Резултатът от ЕКГ е представа за работата на сърцето или по-скоро за егото на електрическата активност. ЕКГ се счита за прост и евтин начин за диагностициране на сърдечната функция. С помощта на изследвания можете да откриете нарушения в ритъма на сърцето. Приложението ви позволява да диагностицирате артериална фибрилация, която има много сериозни усложнения.

Условия за използване на приложението на ЕКГ

Има 3 условия, които е важно да спазвате, за да използвате приложението:

  • Купете Apple Watch от четвъртата серия и бъдете разположени в САЩ. Засега функцията не работи в други страни. В близко бъдеще се очаква разпределението на използването на приложението;
  • Потребителят трябва да е над 22 години;
  • Интелигентните часовници трябва да се контролират от watchOS 5.1.2 операционна система. В този случай инсталирането на приложението ще се извърши без намеса на потребителя.

Ако потребителят отговаря на всички горепосочени изисквания, все пак трябва да стартирате приложението ECG на вашия смартфон с iOS. След като посочите основна здравна информация и основни настройки, можете да направите ЕКГ.

Как да си направим ЕКГ?

Алгоритъмът на действията е възможно най-прост:

  1. Отворете приложението на интелигентен часовник и сложете пръста си върху колелото за половин минута. За да бъде резултатът от изследването точен, ръцете трябва да са отпуснати. Още по-добре, сложете ръцете си на масата, за да освободите излишното напрежение.
  2. След кратък период на четене на данни за електрическите сигнали на сърцето, приложението ще даде резултат.

Разработчиците от Apple се опитваха да дадат поне грубо разбиране за здравословното състояние. За целта съставихме специален алгоритъм, който според резултатите от изследването показва вероятни симптоми и диагнози. Можете да видите информация в раздела Здраве. Има и функция за изпращане на данни до лекаря.

Важно е да се разбере, че само човек със специализирано образование може точно да определи състоянието на сърдечния мускул чрез ЕКГ. Ако има тревожни симптоми, по-добре е да се консултирате с вашия лекар за резултатите от ЕКГ.

Как да разберете резултата от ЕКГ?

Как да изучавате резултата:

  1. На смартфона стартирайте приложението Health.
  2. Отидете в секцията „Медицински данни“.
  3. Изберете „Сърце“, след това - ЕКГ.
  4. Кликнете върху бутона „Покажи всички данни“.
  5. Докоснете конкретен запис, за да покажете резултатите от теста.

Тя показва историята на всички измервания с Apple Watch. Ако искате да споделите индивидуален резултат, кликнете върху „Експорт в PDF“. Pdf файлът може да бъде изпратен по електронна поща или по съобщение.

Интересни Статии