Грешката „Страницата, която търсите, временно няма“: причини и решения

Когато пътувате из просторите на World Wide Web, може да попаднете на неприятното съобщение „Страницата, която търсите, временно няма.“ Тази, сравнително казано, грешка може да се появи във всички браузъри на нашето време, така че никой не е имунизиран от нейната поява. Преведено на руски език, това съобщение гласи следното:

Страницата, която търсите, временно няма.

Следното може да послужи като причина за появата на тази грешка:

  • проблеми на сървъра за уеб ресурси, който посещавате;
  • проблеми с интернет връзката на потребителя;
  • уеб ресурс блокира посещенията за потребители от определени региони;

Обикновено това са три причини за грешката „Търсената страница временно не е налична“. Струва си да се отбележи, че тази грешка придоби популярността си през 2014 г. благодарение на социалната мрежа VKontakte: по това време този ресурс имаше мащабна повреда, в резултат на което огромен брой потребители получиха съобщението.

Запознахме се с грешката - да видим как можем да се отървем от нея.

Решения за грешки

Решение №1

Просто се опитайте да изчакате. Особено, ако сте сигурни, че всичко е наред с вашата интернет връзка и вече имате достъп до този уеб ресурс. Вероятно имаше някакви проблеми на сървъра или изобщо се правеше техническа работа. По един или друг начин, опитайте се да изчакате малко и опитайте отново.

Решение номер 2

Силно ви препоръчваме да се уверите, че всичко е наред с вашата интернет връзка. Вярно, може да имате следната мисъл: Аз последвах тази връзка, което означава, че всичко е в ред с връзката. Е, има възможност достъпът до Интернет да се появи или изчезне, т.е. да бъде изключително нестабилен.

Повярвайте ми, доста трудно е да забележите подобен проблем, особено ако не използвате достъпа до Интернет за някои интензивни цели, например за изтегляне на голямо количество съдържание или гледане на поточно видео. Проверете дали имате подобен проблем. Ако наистина е така, тогава трябва да отидете с него до вашия доставчик или да проверите коректността на настройките за мрежова връзка на вашия компютър (устройство).

Решение №3 с помощта на VPN

Има възможност сайтът, в който се опитвате да отидете, да е блокирал достъп за потребители от определени региони. Да, това се случва доста често - струва си да се примирим. Можете обаче да опитате да заобиколите блокирането на сайта, като използвате една или друга VPN услуга, платена или безплатна.

Надяваме се, че този материал ви даде да се разбере каква е грешката „Страницата, която търсите, временно не е налична“ в различни браузъри и как можете да се отървете от нея.

Интересни Статии