Грешка WC-40382-7 на PS4: как да се поправи

Закупувайки играчка от Playstation Store за пореден път, вие, щастливият собственик на PS4, можете да срещнете доста неприятна грешка WC-40382-7, която буквално няма да ви позволи да правите покупки в бъдеще. Сблъсквайки се с грешка, на вашия екран можете да видите следната информация:

Причината за WC-40382-7 грешката в PS4 наистина може да бъде, че сте въвели грешни данни от кредитна карта по-рано. В някои случаи обаче може да се появи грешка дори при въведени правилни данни. И така, какво да направите, ако видите грешка WC-40382-7, когато се опитвате да закупите нещо от Playstation Store? Нека да разберем.

Проверка на данните за банкова карта

Нека веднага се уверим, че сте въвели правилно данните на банковата карта в настройките на Wallet. Вероятно си спомняте как да стигнете до там, но все пак: Екран с функции → Настройки → PlayStation ™ Мрежа / Управление на акаунти → Информация за акаунта → Портфейл.

Отидете до настройките на Wallet и внимателно преценете дали данните от банковата карта, която сте въвели преди това, са верни и верни. Открихме известно несъответствие - грешката WC-40382-7 на PS4 вероятно се дължи на това. Въведете правилната информация и след това опитайте отново да направите покупка в Playstation Store.

Проверка на открития адрес

Профил в Sony Entertainment Network е просто необходим, за да се възползвате добре от фирмения магазин на Sony. Както вероятно си спомняте, когато създавате този акаунт, трябваше да посочите в настройките му адреса, който е свързан с вашата кредитна / банкова карта. Грешка WC-40382-7 на PS4 може да се появи само защото грешен адрес е въведен случайно.

Трябва да се върнете към настройките на акаунта си в Sony Entertainment Network и да проверите информацията, която сте въвели по-рано. Ако тя не отговаря на реалността, просто я заменете с правилната, след което проблемът ще бъде отстранен. Независимо от това, ако данните в SEN и в PSN Wallet са въведени правилно, но все пак срещате грешка WC-40382-7, тогава, за съжаление, ситуацията започва да придобива различни цветове.

Повторно добавяне на кредитна / банкова карта

И така, ние влязохме в територията на експериментите: данните, които сте въвели по-рано при попълването на PSN и SEN акаунта, се оказаха съвсем коректни, но грешка WC-40382-7 все още присъства при опит да закупите нещо. Следващият начин да се отървете от проблема, обсъден в тази статия, е да добавите отново кредитна / банкова карта.

За да направите това, отново ще трябва да се върнете към настройките на Wallet: Функционален екран → Настройки → PlayStation ™ Network / Account Management → Информация за акаунта → Wallet. След като достигнете желаните настройки, изтрийте кредитната си карта и след това я добавете отново. Щом го добавите отново, отидете в Playstation Store и се опитайте да направите предварително желана покупка. Често много потребители просто се отърват от грешката WC-40382-7 на PS4.

Свързване на друга кредитна / банкова карта

Понякога никой от горните просто не работи. Какво да правим в този случай? Е, остават ви няколко алтернативи, една от които е да използвате друга кредитна / банкова карта. Да, не всеки човек има няколко, но ако имате друга карта, можете да опитате да я завържете.

Използвайте стъпките от предходните параграфи на статията, за да стигнете до желаните настройки. Веднага щом премахнете старата карта и прикачите новата, опитайте се да направите покупка в Playstation Store, за да проверите дали на PS4 се появява грешката WC-40382-7. Ако се окажете в абсолютно същата ситуация като с друга карта, тогава, за съжаление, ви остава малко: използвайте PayPal, ако трябва спешно да направите покупка, или просто изчакайте малко, а след това опитайте да завържете кредитна / банкова карта.

Надяваме се, че успяхме да ви помогнем да разрешите такава трудна грешка като WC-40382-7 на PS4.

Интересни Статии