„Грешка възникна по време на разопаковането: контролната сума не съвпада“: как да се поправи

„Възникна грешка по време на разопаковането: контролната сума не съвпада“ - това е грешка, която възниква по време на инсталирането на игри или програми. Често тази грешка засяга потребителите, които се опитват да инсталират пиратско копие на софтуер, пакетиран в персонализиран инсталатор от трета страна.

По правило грешката „Възникна грешка по време на разопаковането: контролната сума не съвпада“ казва на потребителите на системата, че разопакованият архив е повреден и в резултат на това операцията, която е приключила, е завършена. Повреденият архив обаче не винаги е причината за този проблем.

Например, определена грешка може да възникне поради следните причини:

  • наличието на кирилица в инсталационната директория;
  • повредено устройство в компютъра, ако инсталирате софтуер от диск;
  • лоши сектори на диска;
  • предварително овърклок за RAM или CPU.

След като прегледахме грешката „Възникна грешка по време на разопаковането: контролната сума не съвпада“, нека сега да видим как можете да се отървете от нея.

Методи за решение „Възникна грешка по време на разопаковането: контролната сума не съвпада“

Метод №1 Изтеглете друга версия / изтеглете отново

Ако сте изтеглили някаква играчка или програма от торент тракер и при инсталиране тя ви показва тази грешка, тогава има всякакъв шанс да попаднете на „криво“ разпространение със счупени архиви от не толкова квалифициран ремонтник. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите друга дистрибуция на вашия компютър и да опитате да я инсталирате. Ако този път всичко мина доста добре - проблемът е директно в дистрибуцията, изтеглена по-рано.

Когато искате да изтеглите нещо от торент тракери, винаги внимателно проучвайте коментарите под дистрибуцията, за да разберете предварително дали всичко е нормално с него или не. Наред с други неща, по време на изтеглянето може да възникне проблем в торент клиента, в резултат на което файловете, които качвате, могат да бъдат повредени. Опитайте отново да изтеглите дистрибуцията с желаното съдържание и след това опитайте инсталацията отново.

Метод №2 Премахване на инсталационната директория на кирилица

Някои инсталатори са изключително чувствителни към символи, използвани в директорията за инсталиране на софтуер. Ако се опитвате да инсталирате игра или програма в папка на компютър, където присъстват руски букви - преименувайте го с латински букви или дори променете инсталационната директория. Това трябва незабавно да поправи грешката "Възникна грешка по време на разопаковането: Контролната сума не съвпада."

Метод 3 Тестване на устройството

Освен всичко друго, подобна грешка може да възникне поради неправилно работещ диск. Ако инсталирате от устройство, не забравяйте да проверите устройството си на друго устройство. Ако срещнете същата или различна грешка по време на работа с друг диск, проблемът определено е в устройството.

Метод № 4 По-ниски работни честоти

Грешката "Възникна грешка по време на разопаковането: контролната сума не съвпада", макар и изключително рядко, може да се появи поради по-високи по-високи работни честоти на централния процесор или RAM, с други думи, овърклок. Ако тази грешка е възникнала след неотдавнашния ви опит да разпръснете част от оборудването в компютъра, опитайте да нулирате честотите му до фабричните стойности и извършете инсталацията отново.

Метод №5 Използване на CHKDSK

Има вероятност грешката да е била причинена от появата на различни проблеми, грешки или дори лоши сектори на вашия диск. Проверката на това е изключително проста с помощта на помощната програма CHKDSK . Така че, за да го приложите, трябва да направите следното:

  1. отворете командния ред като администратор;
  2. въведете chkdsk L: / f / r / x в него и натиснете Enter;
  3. изчакайте края на сканирането на диска, както и коригиране на всички видове грешки и възстановяване на лоши сектори;

Опитайте се да инсталирате необходимия софтуер и проверете дали грешката "Възникна грешка при разопаковане: Контролната сума не съвпада".

Интересни Статии