Грешка с файла api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll: причини и решения

Докато стартирате различен софтуер, можете да срещнете грешка относно липсата на api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll. Пълното съобщение за грешка съдържа следната информация:

Програмата не може да бъде стартирана, защото на компютъра липсва api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll. Опитайте да преинсталирате програмата.

Грешката възникна при следните обстоятелства: програмата или играчката, която използвате, се опитаха да получат необходимата функционалност на библиотеката api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll, но по една или друга причина не работи. Тези причини могат да включват повреда на библиотеката по договаряне, промяна на версията или дори нейното отсъствие в ОС.

Най-често срещаната грешка с файла api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll възниква в операционните системи Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1. И така, каква е тази библиотека? api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll е част от универсалното изпълнение на C за Windows. Да поправим грешката, показваща отсъствието на тази библиотека е просто и сега ще я демонстрираме.

Решение за грешка

Така че обикновено грешката "api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll липсва на компютъра" се решава в една или две стъпки: инсталиране на Microsoft Visual Studio C ++ 2015 или актуализиране на KB2999226 за нужната версия на Windows. Използвайте връзките по-долу, за да изтеглите необходимия инсталатор на вашия компютър. Първо препоръчваме да опитате да инсталирате Visual Studio C ++ 2015, а след това - ако това не работи, опитайте да инсталирате актуализацията на KB2999226.

 • Microsoft Visual Studio C ++ 2015
 • KB2999226

Уверете се, че сте избрали правилната версия за вашия компютър, а също и не забравяйте за такова нещо като капацитета на операционната система. Много потребители твърдят, че след инсталирането им грешката за отсъствието на библиотеката api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll изчезва.

Ако тези съвети не са ви помогнали, препоръчваме ви да се запознаете с редица допълнителни решения, които също могат да решат проблема. Опитайте следното:

 • Проверете за вируси. Използвайте инсталирания антивирус, уверете се, че няма вирусни заплахи на вашия компютър. Дори скенер на Windows Defender ще направи.
 • Вижте антивирусна карантина. Може би вашият антивирус погрешно влезе в библиотеката api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll в карантинната зона. Опитайте да го потърсите там, извлечете го от там, ако е необходимо, и след това добавете библиотеката в списъците с изключения при сканиране.
 • Преинсталиране на приложението. Опитайте да инсталирате отново играта или програмата, която стартирате. Понякога библиотеката api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll може да бъде компонент на софтуера, така че преинсталирането му може да помогне да го върнете в първоначалния си вид, ако нещо му се случи.

Е, до този момент проблемът с отсъствието на тази библиотека трябва да бъде решен. Независимо от това, ако случайно сте късметлията, който все още има грешка при стартиране на програмата, може да се направи нещо друго. Препоръчваме да направите това само в краен случай. Разбира се, говорим за ръчната инсталация на тази библиотека. За да регистрирате api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll във вашата система, изпълнете следните стъпки:

 • изтеглете библиотеката api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll от някой проверен уеб ресурс;
 • поставете тази библиотека в директории C: / Windows / SysWOW64 и C: / Windows / System32

Забележка: ако на вашия компютър е инсталирана 32-битова операционна система, тогава трябва да поставите и регистрирате библиотеката само в директорията C: / Windows / System32.

 • след това щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (администратор)";
 • напишете следните команди в командния ред:
  • regsvr32.exe C: /Windows/SysWOW64/api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll;
  • regsvr32.exe C: /Windows/System32/api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll;

Ако сте направили всичко правилно, се появява съобщение, което показва, че файлът е регистриран успешно в системата. Ако възникне грешка в регистрацията, опитайте се да намерите друг файл в мрежата, тъй като е възможно да сте изтеглили обикновена манекенка.

Надяваме се този материал да ви помогне да се отървете от грешката относно отсъствието на файла api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll.

Интересни Статии