Грешка RADS: Не можа да се свърже с HTTP сървъра в League of Legends: методи на решение

Грешка в RADS: Не може да се свърже с HTTP сървъра е най-проклятието за играчите в такъв популярен проект MOBA като League of Legends. Този проблем присъства в играта отдавна, дори можете спокойно да кажете, че става въпрос за няколко години.

И така, един прекрасен ден, потенциален играч на LoL стартира клиент за игра, но вместо това се появява малък диалогов прозорец пред него с грешка RADS: Не може да се свърже с HTTP сървъра, който казва следната информация:

Неуспешно свързване с HTTP сървъра. Моля, проверете дали вашата интернет връзка е включена и защитната ви стена не блокира достъпа.

Въз основа на информацията в съобщението за грешка, стартът League of Legends не можа да получи достъп до сървъра за игри на разработчиците, за да изтегли освободената актуализация. Трябва също така да се отбележи, че напоследък този проблем е главоболие главно за потребителите на Windows 10.

Добре, ние установихме проблема, така че сега ще трябва да се справим с неговото решение. В тази статия сме съставили списък с много методи, които ще ви помогнат да се отървете от грешката RADS: Не може да се свърже с грешката на HTTP сървъра и да продължи да играе тихо в League of Legends.

Fix RADS Грешка: Не можа да се свърже с HTTP сървъра

Така че, нека започнем да се опитваме да поправим грешката RADS: Не можа да се свърже с HTTP сървъра. В самото съобщение за грешка вече успяхме да предоставим няколко метода, които определено ще посочим по-долу.

Метод №1 Рестартиране на компютъра

Да започнем с най-простия метод, който се използва от всички компютърни потребители повече от десетилетие - рестартиране на компютъра. Точно така, препоръчваме ви да опитате да рестартирате системата си и след това да опитате отново, за да стартирате стартера League of Legends. Ако грешката се появи поради един провал в системата, тогава обикновена рестартиране трябва незабавно да коригира ситуацията.

Метод №2 Затваряне на процеса на стартиране в диспечера на задачите

Някои потребители отбелязват, че RADS Грешка: Не може да се свърже с HTTP сървър грешка може да възникне, ако процесът на стартиране League of Legends вече е отворен в системата ви по някаква причина. Ако е така, тогава просто трябва да отворите диспечера на задачите и да затворите процеса на намеса в играта.

За да направите това, щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Диспечер на задачите" от контекстното меню. Можете също да натиснете клавишната комбинация Ctrl + Alt + Del и след това да изберете подходящия елемент. Сега намерете стартиращия процес на стартиране в списъка с изпълняващи се процеси и го затворете. Естествено, това ще работи само ако има този допълнителен процес на стартиращия League of Legends в диспечера на задачите.

Метод №3 Стартиране на стартиращия League of Legends от името на Администратора

Някои потребители твърдят, че в опит да заобиколят грешката RADS: Не може да се свърже с HTTP сървъра, им е помогнало простото стартиране на стартовия панел League of Legends от името на администратора. Щракнете с десния бутон върху изпълнителния файл на стартовия панел League of Legends и изберете „Run as Administrator“. Може би с помощта на повишени привилегии можете да заобиколите грешката при опит да се свържете със сървърите на играта.

Метод №4 Изчистване на DNS кеша

Ако стартерът League of Legends има проблеми със свързването със сървърите за изтегляне на актуализацията, можем да ви посъветваме да изчистите кеша на DNS. От дълго време, използвайки интернет връзката, във вашия DNS кеш се натрупа доста голям брой IP адреси, които потенциално могат да причинят определени проблеми, например грешката RADS: Грешка в RADS не може да се свърже с HTTP грешка.

Така че, за да изчистите кеша на DNS, първо трябва да отворите командния ред. За да направите това, щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)". Щом се отвори прозорецът на помощната програма, въведете командата ipconfig / flushdns в нея и натиснете Enter. Вашият DNS кеш ще се замине незабавно.

Стартирайте стартиращия League League of Legends отново и опитайте да актуализирате играта, за да проверите за грешка RADS: Не може да се свърже с HTTP грешка. Ако това не помогне, тогава можете да опитате друг метод, който е свързан с DNS.

Метод №5 Промяна на адреси на DNS сървъри

Един от най-ефективните методи за решаване на грешка RADS: Не мога да се свържа с HTTP грешка е промяната на адресите за DNS сървъра. Много потребители посочват, че след прилагането на адресите, предоставени от Google, те успяха лесно да преодолеят проблема и да продължат да се наслаждават на League of Legends.

Настройването на адреси от обществените DNS сървъри на Google е лесно. Първо трябва да отворите Настройките на вашия компютър. Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Опции". След това отидете в секцията "Мрежа и интернет". Отидете на раздела „Enternet“. Намерете връзката „Настройки на адаптера“ в страницата с настройки.

Щраквайки върху тази връзка, ще видите класически прозорец с налични мрежови връзки. Намерете вашата интернет връзка в нея и щракнете двукратно върху нея с левия бутон на мишката. В състояние на вашата връзка кликнете върху бутона "Свойства". Намерете елемента „IP версия 4 (TCP / IPv4)“ в списъка с компоненти и щракнете двукратно върху него с левия бутон на мишката.

Така стигнахте до настройките на DNS. Поставете отметка в квадратчето до „Използвайте следните адреси на DNS сървъра.“ Сега задайте адреса на предпочитания от вас DNS сървър на 8.8.8.8., а за алтернативата - 8.8.4.4. Щом приключите с настройката на адресите на DNS сървъра, запазете промените и затворете всички отворени прозорци.

Отново опитайте да стартирате стартера League of Legends и проверете за грешка RADS: Не можа да се свържете с HTTP сървъра. Огромен брой потребители успяха да се отърват от грешката в връзката чрез промяна на адреса на DNS сървъра. Може да сте един от тях.

Метод №6 Редактиране на файла с хостове

Ако предишният метод е бил един от най-ефективните, то този е най-ефективният. В него ще трябва да въведете хост файла, който съдържа списък с имена на домейни за превода им в мрежови възли, с дузина важни адреси, с които вече няма да имате проблеми със свързването към сървърите на League of Legends, за да изтеглите актуализацията.

Така че, за начало трябва да преминете през Windows Explorer до директорията C: \ Windows \ System32 \ Drivers \ и да намерите там файл, наречен хостове . Отворете този файл с обикновен Бележник. Ще видите обяснения и някои адреси пред вас. Намерете последния ред във файла със символа #. Отидете на един ред с Enter и въведете следните адреси във файла:

 • 24.143.193.16 l3cdn.riotgames.com
 • 64.202.189.170 pvp.net
 • 50.57.198.72 support.leagueoflegends.com
 • 66.151.54.140 beta.lol.riotgames.com
 • 216.133.234.23 lq.na1.lol.riotgames.com
 • 216.133.234.22 prod.na1.lol.riotgames.com
 • 216.133.234.21 chat.na1.lol.riotgames.com
 • 216.52.241.153 ll.leagueoflegends.com
 • 23.21.255.17 //www.leagueoflegends.com
 • 23.21.255.17 leagueoflegends.com
 • 216.133.234.24 store.na1.lol.riotgames.com
 • 216.137.47.27 landing.leagueoflegends.com
 • 72.21.91.29 crl3.digicert.com
 • 205.234.175.175 crl4.digicert.com
 • 199.21.207.10 ocsp.digicert.com
 • 209.170.105.162 a248.e.akamai.net
 • 72.21.211.171 lol-promos.s3.amazonaws.com
 • 216.52.241.195 plstore.na.lol.riotgames.com

Запазете промените във файла и го затворете. Отново, опитайте да влезете в League of Legends, за да проверите за грешка в RADS: Не може да се свърже с HTTP сървъра. Този път грешката трябва да изчезне. Ако обаче присъства, тогава можете да опитате да изпълните още няколко метода.

Метод 7: Деактивиране на антивирусна и защитна стена

Ако все още не сте успели да разрешите проблема, очевидно нещо го пречи. Например, антивирус или защитна стена могат безопасно да блокират мрежова връзка по някаква странна причина. За да проверите това, просто трябва да спрете работата им по време на откриването на стартовия център League of Legends.

За да направите пауза на защитната стена на Windows, щракнете върху комбинацията Windows + S и въведете „Защитна стена на Windows“ в полето за търсене. Изберете резултата, който се появява, за да отворите настройките на защитната стена. Сега кликнете върху връзката „Активиране и деактивиране на защитната стена на Windows“. Поставете отметка в квадратчето до опциите за прекъсване както за обществени, така и за частни мрежи.

След като деактивирате защитната стена на вашия компютър, опитайте да влезете в League of Legends и да изтеглите актуализацията. Ако няма смени, това определено не е защитната стена на Windows. След това опитайте временно да деактивирате вашия антивирус. Ако деактивирате грешката на RADS: Не може да се свърже грешката на HTTP сървъра, опитайте се да добавите стартовия панел на играта към изключения. Ако това не помогне, можете да преминете към друг антивирусен софтуер.

Метод № 8 Преинсталирайте League of Legends

Да, въпреки това подходихме към този метод. Ако всички предишни опити бяха напразни и грешката все още ви пречи да влезете в League of Legends нормално, тогава защо просто не опитате да я инсталирате отново. Възможно е някои файлови игри да са били повредени поради определено събитие в системата на Windows. Опитайте да инсталирате League of Legends и проверете за грешка RADS: Не може да се свърже с грешката на HTTP сървъра вече в новото копие на играта.

Метод № 9 Директория за инсталиране по подразбиране

Това е последният метод в нашия списък. Очевидно всичко по-горе не оказа желания ефект върху грешката и затова трябва да опитаме само един метод - инсталиране на играта в директорията по подразбиране. Някои потребители твърдят, че като са изпробвали всичко, са им помогнали с обичайната преинсталация на играта, но в директорията по подразбиране, т.е. към системния дял на операционната система.

Тъй като нямате друг избор, защо да не го опитате, нали? Премахнете League of Legends и го задайте в директорията по подразбиране. След това се надявайте, че грешката RADS: Не може да се свърже с грешката на HTTP сървъра е свързана специално за инсталационната директория.

Интересни Статии