Грешка „Отклонения в захранването, открити по време на предишното включване“: причини и решения

Съобщението Напрежения на захранването, открити по време на предишното включване, се случват на компютър с дънна платка на Asus. Тя се предхожда от компютърно претоварване. Ако проблемът се появява многократно, тогава причината му е уникално в скока на мощността. Това се дължи на инструмента за защита от пренапрежение ASUS, който предпазва електрониката на дънната платка от ток с неподходящи параметри.

Методи за разрешаване на грешки

За да отстраните проблема, направете следното:

  1. Уверете се, че захранването работи правилно . Това е най-добре да се направи в сервизен център, но онези, които разбират основите на схемите за окабеляване, могат да направят това сами. Ако захранването е наистина дефектно, тогава го заменете с ново. За предпочитане е да се закупи по-мощно захранване от използваното преди.
  2. Не свързвайте нищо друго освен компютър към контакта . Случва се други електрически устройства да претоварват мрежата, поради което захранването не е в състояние да достави ток с подходяща сила и напрежение към дънната платка.
  3. Проверете дали линейният филтър и / или непрекъсваемото захранване работят .

Проблемът ще изчезне, ако деактивирате ASUS Anti-surge в BIOS. Въпреки това, в повечето случаи това само ще увеличи вероятността грешен ток да счупи дънната платка. Подобно „решение“ за отказ на пренапреженията на захранването, открити по време на предишното включване, ще се окаже много скъпо и трябва да се използва само ако компютърът спешно е необходим за решаване на важен проблем.

Интересни Статии