Грешка NW-31250-1 на PS4: как да се поправи

Грешка NW-31250-1 на PS4 може да възникне по време на всяко взаимодействие с услугата PlaystationNetwork. Например, можете да видите този код, докато активирате игри за конзолата или например, когато се опитвате да получите достъп до мрежовите функции на играта.

В съобщението за грешка можете да видите следната информация:

Възникна грешка в DNS. (NW-31250-1)

Заслужава да се отбележи, че подобен проблем може наистина да възникне поради грешка на DNS сървъра. Въпреки това, грешката NW-31250-1 може да възникне по съвсем различни причини. Например, неуспешен рутер може да причини проблем, някои бъгове във фърмуера на PS4 конзолата и не трябва да пренебрегвате опцията, че услугите на PlaystationNetwork в момента се поддържат или не са в състояние и се възстановяват.

Така или иначе, нека да видим как на теория можете да поправите грешката NW-31250-1 на PS4.

Ръководство за разрешаване на грешка NW-31250-1 на PS4

Метод №1 Рестартиране на Wi-Fi рутер

Доста често срещан случай е, когато грешката NW-31250-1 се появи в резултат на неправилна работа на Wi-Fi рутера. Ако вашата конзола е свързана с мрежата по този начин, тогава имайте предвид, че маршрутизаторът е възможен заподозрян. Трябва да опитате да го рестартирате и след това отново да опитате да използвате PSN функциите на конзолата си. Не сте сигурни как да рестартирате вашия Wi-Fi рутер? Е, трябва да направите следното: изключете захранващия кабел от рутера (или натиснете специалния бутон за изключване), изчакайте около 20-30 секунди и свържете захранването към рутера.

Метод №2 Актуализиране на фърмуера на PS4

Има вероятност грешката NW-31250-1 на PS4 да е възникнала поради несъвършенството на фърмуера на вашата конзола. Препоръчваме ви да опитате да актуализирате софтуера си PS4 и след това да проверите дали това разрешава грешката на NW-31250-1.

За да извършите актуализация на фърмуера, трябва да направите следното:

 • отворете "Настройки" на вашия PS4;
 • отидете в секцията "Актуализация на системния софтуер";

Въпреки невъзможността да използвате PSN услуги, достъпът до Интернет на вашата конзола трябва да бъде запазен. Щом щракнете върху горния раздел, конзолата ще провери за нов фърмуер и след това автоматично ще инсталира новата версия, ако има такава.

Метод №3 Промяна на DNS

Може би най-ефективният метод за разрешаване на грешка NW-31250-1 на PS4 е смяната на адресите на DNS сървъра за мрежовата връзка с конзолата. По подразбиране конзолата трябва да има автоматични настройки на DNS. Сега обаче ще се опитаме да зададем тези настройки ръчно. За щастие, Google предоставя доста надеждни DNS сървъри за обществен достъп, които ще използваме сега.

За да промените DNS на PS4, трябва да направите следното:

 • Настройки → Мрежа → Установете интернет връзка → Използвайте LAN / WiFi кабел → Специални → Автоматични → Не указвайте → Ръчно;
 • след това задайте следните параметри за DNS:
  • Основен DNS: 8.8.8.8
  • Допълнителна DNS: 8.8.4.
 • завършете настройката на мрежовата връзка.

Опитайте да използвате функционалността на Playstation Network и вижте дали можете да поправите грешката NW-31250-1 на PS4. По правило публичните адреси на DNS сървърите на Google могат да ви помогнат да излезете от тази ситуация. Въпреки това, когато повтаряте грешката, можете също да опитате да използвате сървъра на OpenDNS услуги:

 • Основен DNS: 208.67.222.222
 • Допълнителна DNS: 208.67.220.220

Метод 4 Изчакайте

Ако никой от горните не помогна да се отървете от грешката NW-31250-1 на PS4, тогава е очевидно, че нещо не е наред със Sony. Следвайте връзката по-долу и вижте в какво състояние са PSN услугите:

//status.playstation.com/ru-ru/

Ако видяхте, че някои от услугите са деактивирани или не работят, грешката NW-31250-1 възникна по независещи от вас причини. Всичко, което остава в тази ситуация, е да изчакаме възобновяването на правилната работа на PSN. Обикновено възстановяването на тези услуги не отнема много време.

Интересни Статии