Грешка „грешка, моля, включете зарядно устройство“: причини и решения

Някои потребители изпитват грешка „грешка, моля, включете зарядно устройство“, когато се опитват да заредят устройството си с Android със зарядно устройство. Какво може да бъде по-просто от свързването на вашия смартфон или таблет към електрическата мрежа, като използвате зареждане, нали? Тук обаче могат да възникнат проблеми. В днешната статия ще обсъдим с вас грешката „грешка, моля, включете зарядно устройство“, причините за появата й и методите за решение.

Причини за грешка „моля, включете зарядно“

Нека да поговорим за възможните причини за този проблем - направете кратък списък.

  • Зареждането е повредено.
  • Зареждането не отговаря на устройството.
  • Грешка или грешка в софтуера на устройството.
  • Батерията на устройството не е успешна.
  • Щепселът за зареждане в устройството е повреден.

Методи за решаване на "грешка, моля, включете зарядно"

И така, какво трябва да направите, за да се отървете от тази грешка и да зареждате нормално смартфона или таблета си с Android ... Е, за начало препоръчваме да се уверите, че използвате точното зареждане, от което се нуждае вашето устройство. Най-добре е да използвате зареждането, което се доставя с приспособлението.

Ако сте убедени в правилността на този елемент, опитайте следното: изключете приспособлението за Android, свържете го към зареждането и след това го включете. В някои случаи този прост метод помага да се отървете от различни проблеми и грешки в софтуера на Android OS. Не помогна ли? Е, тогава внимателно проверете порта за свързване на заряда (обикновено mini-USB), самото зареждане и дори изхода към който се свързвате - някои от горните може да се повредят.

Също така, не забравяйте за батерията, тъй като тя може да се провали, например, батериите често могат да се надуят. За съжаление, това е много по-трудно да се провери на съвременните устройства, отколкото, да речем, на устройства преди около три години, но деформиран случай ще служи като отлична улика. Ако все пак откриете проблем с нещо от това, тогава по-скоро занесете джаджата си за Android в сервизния център, тъй като в случай на хардуерни проблеми можете да направите малко.

Интересни Статии