Грешка E-801809A8 на PS4: Методи за решаване

Октомври 2017 г. беше истинско бедствие за всички собственици на конзолата PS4 поради проблем като грешка E-801809A8. Проблемът е много сериозен, тъй като може буквално да напусне собственика, без да го придобие. Нека да разберем какво всъщност е въпросът.

И така, както всички знаем, Sony наскоро пусна нова версия на фърмуер под версия 5.0, която трябваше да превърне системата в много иновации, които всички чакаха толкова дълго. Грешка E-801809A8 на PS4 се появява точно в момента, в който потребителят се опитва да актуализира конзолата.

Веднага след като започне процесът на актуализация, на екрана на потребителя се появява грешка E-801809A8, която блокира инсталацията, а също така по някаква напълно неясна причина контролерът Dualshock 4 спира да работи безжично. Ако свържете контролера чрез USB, можете да щракнете върху потвърждението на получената грешка, след което конзолата ще се рестартира и след това процесът ще се повтори. Като цяло, когато видите тази грешка, получавате неработеща конзола.

През този месец на форумите на Sony бе разкрито, че PS4 E-801809A8 възниква поради липсата на Blu-ray устройство в конзолата или нейната повреда. Дисковете се счупват, PS4 конзолите се купуват без него и т.н. Като цяло огромен брой потребители по света страдат от тази грешка. Проблемът е изключително сериозен, но в някои случаи може да бъде решен. Това е, което ще правим сега.

Ние коригираме грешката E-801809A8 на PS4

Метод №1 Актуализиране на PS4 в безопасен режим

За щастие мина доста време и Sony все пак пусна още една версия на фърмуера, 5.01., Която на теория би трябвало да реши проблема. Тъй като не можете да използвате конзолата нормално, ще актуализираме фърмуера чрез безопасен режим с помощта на флаш устройство.

 • Изтеглете официалния фърмуер на уебсайта на Sony 5.01.
 • Форматирайте флаш носителя с размер най-малко 1 GB и създайте в кореновите му директории папки PS4 → UPDATE .
 • Копирайте изтегления фърмуер като PS4UPDATE.PUP файл в папката UPDATE и след това безопасно премахнете флаш устройството от USB порта на вашия компютър ( безопасното премахване е задължително! ).
 • Изключете напълно PS4 чрез бутона за захранване и след това поставете флаш носителя с фърмуер в предния му USB порт.
 • Натиснете и задръжте бутона за захранване, докато се чуят два бипкания. С тези действия стартирате конзолата в безопасен режим и можете да видите меню с няколко елемента пред вас.

Забележка: за да се движите из безопасен режим, трябва да използвате контролера Dualshock 4, който е свързан към конзолата чрез USB, тъй като безжичните технологии не работят в този режим.

 • Използвайте контролера, за да изберете „Актуализиране на системния софтуер“ и извършете процеса на актуализиране на фърмуера, като използвате инструкциите на екрана.

Ако на конзолата ви е възникнала грешка E-801809A8, използвайки този метод, можете да опитате да я преодолеете. Поне на теория. На практика ... е, да речем, това не винаги работи. Ако не успяхте да заобиколите тази грешка, като актуализирате фърмуера в безопасен режим, тогава да преминем към следващия метод.

Метод №2 от процеса на инициализация на PS4

Има вероятност грешката E-801809A8 да бъде причинена от някои проблеми със системния софтуер на конзолата PS4 или поради данни, съхранявани на вашия твърд диск. За да се опитате да поправите това, можете да опитате да използвате процес, наречен Initialize PS4, който ще нулира системния софтуер на конзолата и също така да изтрие всички лични данни от твърдия диск.

Ако сте готови да направите такива жертви, за да разрешите грешката E-801809A8 - този метод е за вас. Въпреки това, конзолата ви все още е почти неработеща, така че защо не. Също така си струва да се каже, че не премахвате флаш устройството с фърмуер 5.01 от USB порта на конзолата, тъй като след нулиране на конзолата ще трябва да актуализирате устройството.

Ще инициализираме PS4 отново чрез безопасен режим. Използвайте стъпките по-горе, за да въведете своя PS4 в този режим. След това, вместо да изберете „Актуализиране на системния софтуер“, изберете „Инициализиране на PS4 система (Преинсталиране на системен софтуер)“. Следвайте инструкциите на екрана, за да нулирате конзолата.

Веднага щом стартирате PS4 отново, то ще изисква актуализиране, което може да стане с помощта на флаш устройство, вече поставено в USB порта. Опитайте да актуализирате по този начин. Ако сте успели да поправите грешката E-801809A8, използвайки този метод, тогава можем да ви поздравим, защото не всеки собственик на PS4 може да го направи.

Метод №3 Повторно свързване на Blu-ray

Следващият метод е изключително двусмислен, тъй като ще изисква определено ниво на знания от потребителите. Някои собственици на PS4 на форумите на Sony твърдят, че са успели да премахнат грешката E-801809A8, като свържат отново Blu-ray устройството с дънната платка вътре в конзолата.

Ако не се страхувате да взаимодействате с електронни устройства на това ниво, тогава можете да опитате да свържете отново Blu-ray устройството във вашия PS4. Това не е гарантиран метод за решение, но понякога се споменава на форумите на Sony от щастливи играчи, които успяха да се отърват от грешка E-801809A8.

Забележка: ако вашият PS4 все още е в гаранция, силно ви обезкуражаваме сами да отваряте конзолата. Свържете се с техническата поддръжка на Sony за сервиз. Между другото, за услугата ...

Метод 4 Получаване на услуга

Ако все още се чудите какво да направите с грешката E-801809A8, опитайте да се свържете с техническата поддръжка на Sony за сервиз. Научавайки за този проблем, компанията производител започна да приема конзолата за сервизен ремонт. Освен това дори устройството, чиято гаранция е изтекъл отдавна, може да бъде върнато за ремонт.

Препоръчваме ви да се свържете с техническата поддръжка на Sony във вашия район, за да разберете повече за проблема и да изпратите вашата конзола за обслужване, всъщност, тъй като Sony горещо препоръчва да го направите сами. Разбира се, ще трябва да платите за ремонта на PS4, който обаче се очаква. Ето списък с номера за техническа поддръжка и техния имейл:

 • 8 800 200 7667 - моб. телефон за Русия;

  0 800 307 669 - мафиот. телефон за Украйна;

  8 800 070 7035 - моб. телефон за Казахстан;

 • - имейл.

Надяваме се, че този материал ви даде необходимата информация за грешката E-801809A8, а също така успя да ви помогне да я поправите, за да продължите да използвате вашия PS4 по предназначение.

Интересни Статии