Грешка DF-CHARTA-01 в Google Play Market: как да се поправи

Огромен брой потребители са изправени пред грешката [DF-CHARTA-01] на Google Play Market. Грешка възниква точно в момента, в който потребителят се опита да влезе в приложението на магазина. Жертвата на грешката може да види съобщението „Грешка при получаване на данни от сървъра: [DF-CHARTA-01]“ на дисплея на неговото устройство.

За щастие причината за грешката DF-CHARTA-01 отдавна е известна - типът акаунт, който потребителят се опитва да използва, докато влиза в Google Play. Почти всички потребители, които срещат тази грешка, са жители на САЩ, които се опитват да използват университетска пощенска кутия заедно с Google Play.

За справка: университетските пощенски кутии могат да се издават на студенти и служители на висше учебно заведение. Те се използват през целия период на обучение за улесняване на образователния процес, но като правило действието им престава след края на обучението. Грешка DF-CHARTA-01 в Google Play възникна при вас, най-вероятно поради факта, че сте влезли в магазина под университетски тип акаунт.

Има три начина за разрешаване на грешката „Грешка при получаване на данни от сървъра: [DF-CHARTA-01]“. Ще ги разгледаме по-долу.

Поправете грешка DF-CHARTA-01 в Google Play

Метод №1 Изтриване на университетски акаунт в Google

Най-очевидната стъпка при разрешаването на грешката DF-CHARTA-01 в Google Play е да изтриете вашия университетски акаунт в Google. Независимо от това, този метод ще ви донесе огромни щети. Вероятно в този акаунт имате куп полезна информация, закупени програми и игри, контакти и друго, също толкова важно за вас. След премахването е необходимо просто да създадете нов запис в Google, но само личен тип. Може би методът трябва да се използва само за онези потребители, които абсолютно нямат нищо против свикналия акаунт.

Метод номер 2 Преминаване от университетски към личен акаунт в Google

Ако предишният метод не ви харесва - а точно така трябва да бъде - тогава можете да използвате по-щадящия вариант. Методът се състои в следното: добавяте друг акаунт в Google към устройството си, но само от личен тип и след това преминавате към него в Google Play. В резултат на това все още имате на разположение съдържание от университетския акаунт и с помощта на личния си акаунт продължавате да използвате Google Play, в резултат на което грешката DF-CHARTA-01 ще бъде отстранена.

Регистрирайте пощата си в Google и след това добавете към устройството си. След това отворете приложението Google Play. Натиснете бутона с три ленти, за да изведете страничното меню на магазина, където можете да намерите цялата необходима функционалност. В самата горна част на това меню можете да видите имейл адреса, който се използва в момента, т.е. университетска сметка.

Трябва да кликнете върху стрелката на падащото меню до имейла и да изберете друг, който току-що сте създали. След като направите това, Google Play може да се използва нормално и не трябва да възниква грешка в DF-CHARTA-01.

Метод номер 3 Разрешение за използване на Google Play през конзолата на Google Admin

Този метод е много по-сложен. Очевидно грешката DF-CHARTA-01 се появява пред вас поради факта, че Google Play е деактивиран за вашия акаунт, вероятно поради края на процеса на обучение или по инициатива на лице, което притежава администраторски акаунт. Като цяло ще трябва да помолите човека с необходимия акаунт да отвори достъп до Google Play или да го вземете назаем и да го направите сами.

Ако сте получили администраторски акаунт, тогава ще трябва да направите следното:

  • Следвайте връзката //admin.google.com.
  • Кликнете върху бутона „Добавяне на акаунт“.
  • Въведете подходящата информация, за да влезете в акаунта на администратора.
  • След като влезете в административната конзола, отидете на раздела "Приложения".
  • След това отидете в подраздела „Допълнителни приложения от Google“.
  • Изберете „Google Play“.

Трябва да се отбележи, че този проблем възниква по вина на университетската сметка и само заради нея. След като завършите горното, активирате Google Play за вашия университетски акаунт в Google, разположен в зона .edu, в резултат на което вече няма да има грешка в DF-CHARTA-01 на пазара на Google Play.

Интересни Статии