Грешка CE-30774-1 на PS4: защо се появява и как да се поправи

Грешка CE-30774-1 в PS4 може да възникне по време на опита на потребителя да актуализира системния софтуер (с други думи, фърмуер) с помощта на USB устройство за съхранение, съдържащо необходимия файл за актуализация. Най-често причината за грешката е неправилни действия на потребителя при форматиране на флаш устройство или инсталиране на актуализиращ файл върху него. Също така, грешка CE-30774-1 се среща от потребители, които се опитват да заменят твърдия диск на конзолата си.

Как да коригираме CE-30774-1 Грешка на PS4

Да се ​​отървем от грешката CE-30774-1, която се появява на конзолата PS4, в повечето случаи е доста проста. Нека разделим тази статия на две части: първата част ще бъде посветена на потребители, които срещат грешка със стандартната актуализация на PS4, а втората - за потребители, които заменят своя HDD и се опитват да надстроят конзолата до новата версия.

Грешка CE-30774-1 при актуализиране чрез USB без подмяна на твърдия диск

Така че, вие сте обикновен потребител, който се опитва да актуализира фърмуера за вашия PS4. Изглежда, че задачата никъде не е по-проста, но все пак срещате проблеми при нейното изпълнение. Какво може да се обърка? Е, всъщност, много неща. Нека да разгледаме някои съвети, които могат да поправят грешката CE-30774-1 на PS4:

  • Уверете се, че сте форматирали вашето USB хранилище във формат exFAT или FAT32 . Това е много важна стъпка, защото без нея вашият PS4 просто не може да чете USB флаш устройството и следователно - актуализирането на конзолата няма да е възможно.
  • Уверете се, че сте инсталирали правилно файла за актуализиране на USB устройството за съхранение. След като форматирате флаш устройството върху него, трябва да създадете папките PS4 → UPDATE и след това да поставите файла PS4UPDATE.PUP в последната папка. Не можете да правите промени в местоположението на файла, в противен случай актуализацията ще бъде невъзможна. Също така си струва да се отбележи, че PS4UPDATE.PUP файлът не може да бъде преименуван по никакъв начин, тъй като това също ще наруши процеса на актуализиране.
  • Имайте предвид, че PS4 не поддържа USB устройства за съхранение, които са твърде големи. Някои потребители твърдят, че не са успели да надстроят PS4 с USB флаш дискове до 16 или 32 гигабайта. Опитайте се да използвате малки хранилища.
  • Уверете се, че изтеглите точния файл PS4UPDATE.PUP, от който се нуждаете. Потребителите, които се опитват просто да надстроят до новата версия на софтуера, трябва да използват файл, който може да бъде изтеглен с помощта на бутона „Изтегляне на актуализацията“ в самия връх на тази страница. Потребителите, заместващи своя HDD, трябва да използват друг файл, съдържащ пълната версия на актуализацията, но за това ще говорим във втората част на статията.

Ако следвате горните съвети, тогава не би трябвало да възникне проблем под формата на грешка CE-30774-1 на PS4. Обикновено тази грешка възниква поради малко дискретност на потребителите. Ако обаче има проблем дори след спазване на препоръката, препоръчваме ви да инсталирате напълно системния софтуер на конзолата PS4 (вариант на Инициализация). За съжаление, всички ваши лични данни ще бъдат изтрити в този случай. Ще разгледаме този процес във втората част на статията.

Грешка CE-30774-1 при актуализиране чрез USB след подмяна на твърдия диск

Нека сега разгледаме грешката CE-30774-1, която се случва при потребители, които са заменили твърдия си диск. Те се опитват да надстроят конзолата си до най-новата версия, използвайки USB съхранение, но получават грешка по договаряне по пътя. Първо, ако сте само такъв собственик на PS4, препоръчваме ви да се уверите, че са спазени всички препоръки относно файловата система на USB хранилището, нейния размер и създадените в него папки.

Сега да преминем към основното: основната причина за грешката CE-30774-1 на PS4 за потребителите, които са заменили твърдия диск, е, че използват грешен файл за актуализация, който им е необходим. Вероятно не сте използвали файла за пълна актуализация, а съкратен, предназначен да актуализира софтуера на предишната версия.

Следвайте тази връзка към страницата за изтегляне на фърмуера на PS4. Слезте до самата дъно на страницата и намерете секцията, наречена „Нова инсталация на системен софтуер“. Кликнете върху бутона „[DOWNLOAD NOW]“ и изтеглете файла за актуализация, чийто размер ще бъде около 1 гигабайт. Сега подгответе правилно вашето USB съхранение и нека започнем с инсталирането на нов софтуер за вашия PS4.

Инициализация (Преинсталиране на системен софтуер)

  • Поставете подготвения флаш диск в PS4.
  • Въведете PS4 в безопасен режим и използвайте кабелния контролер, за да навигирате в менюто му.
  • Изберете „[Инициализиране на PS4 система (Преинсталиране на системен софтуер)]“.
  • Следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате отново системния софтуер.

Веднага след като сте готови, вашата конзола ще бъде готова за работа и няма да има следа от грешката CE-30774-1.

Интересни Статии