Грешка 9 в iTunes: причини и решения

Грешка 9 се появява в iTunes, когато потребителите не могат да възстановят устройството си iPhone. Пълно съобщение за грешка: „iPhone“ iPhone “не можа да бъде възстановен. Възникна неизвестна грешка (9). “

Производителите на Apple признаха съобщението за грешка и дори публикуваха необходимата документация на своя сайт за това. Според тях тази грешка възниква, ако устройството на Apple е изключено по време на актуализацията или възстановяването. Събрахме няколко решения, които включват основни корекции, за да ви помогнем да решите проблема си. Следвайте нашите препоръки последователно.

Причини за грешка 9 в iTunes

Грешка 9 е една от най-често срещаните грешки, които потребителите срещат, когато използват приложението iTunes. Ето някои от причините, поради които това съобщение за грешка може да се появи на екрана на вашия компютър.

  • Неизправност на USB кабел или порт : тъй като тази грешка означава, че има проблем с връзката, може да имате неизправен USB кабел или порт, който пречи на връзката.
  • Устройството е в състояние на грешка: известно е, че една или друга грешка постоянно се появява на устройства на Apple. Един прост рестарт ще актуализира конфигурациите и ще отстрани проблема.
  • Служба за сигурност: На вашия компютър може да са включени механизми за защита, които могат да блокират връзката с вашето устройство.
  • Стари iTunes: Apple доста често пуска нови актуализации на iTunes, за да коригира грешки и да подобри функциите. Вашето приложение iTunes трябва да е най-новата версия, преди да се опитате да го използвате за възстановяване или актуализиране.

Преди да стартирате решенията, уверете се, че сте влезли на компютъра си като администратор. Освен това трябва да имате отворена, активна интернет връзка. Мрежа без прокси и VPN.

Решение 1. Сменете кабела или сменете порта

Ако имате дефектен кабел, има вероятност процесът на възстановяване или актуализиране на вашия iPhone да бъде прекъснат. iTunes изисква iPhone да остане свързан с компютъра през целия процес на актуализиране или възстановяване. Ако връзката бъде прекъсната, процесът ще спре.

Трябва да замените кабела, който използвате като средство за комуникация между вашия iPhone и iTunes. Освен това трябва също да опитате да промените порта, към който свързвате кабела. След като смените кабела или порта, стартирайте процеса отново и вижте дали тази грешка изчезва.

Не отивайте на други решения, ако имате дефектен кабел или USB порт.

Решение 2. Принудително рестартирайте iOS устройството

Грешка 9 може да се появи във вашия iTunes, ако грешната конфигурация или настройки се съхраняват на сдвоеното устройство. Това е често срещана причина не само за iPhone, но и за други устройства. С голям брой приложения и модули смартфонът много често преминава в състояние на грешка. Принудително рестартирайте устройството си и вижте дали това отстранява проблема.

За iPhone X / 8/8 S / Plus:

Натиснете бутона за увеличаване на силата на звука, след това веднага бутона за намаляване на силата на звука, след което натиснете и задръжте бутона за захранване, докато логото на Apple се появи на екрана.

За iPhone 7/7 S / Plus:

Задръжте бутоните за включване / изключване и намаляване на силата на звука, докато логото на Apple се появи на екрана.

За iPhone 6/5 / S / по-ранни модели и iPad:

Натиснете и задръжте бутона Начало и бутона за захранване, докато логото на Apple се появи на екрана.

След успешен рестарт, свържете отново iPhone с компютъра и проверете дали проблемът е решен.

Решение 3: Деактивирайте антивирусен софтуер и защитна стена

Ако и двата горепосочени метода не работят, тогава можете да опитате да деактивирате антивирусния софтуер и да се уверите, че iTunes има съответното разрешение в защитната стена. Антивирусът често влиза в конфликт с или блокира приложенията (фалшиво положителни). Можете временно да деактивирате антивирусния си софтуер и да видите дали това коригира проблема ви. Уверете се, че сте деактивирали защитните стени на компютъра си (ако има такъв).

Решение 4 : Актуализирайте iTunes до най-новата версия

Ако всички горепосочени методи не решат проблема, вероятно има проблем със самия iTunes. Apple пуска чести актуализации на iTunes, за да коригира грешки и да направи подобрения. Ако се опитате да извършите функция за възстановяване или актуализиране чрез по-стара версия на iTunes, трябва незабавно да я актуализирате.

  1. Отворете приложението iTunes. Кликнете върху бутона iTunes в горния ляв ъгъл на екрана и изберете „Проверка за актуализации“.
  2. Сега оставете приложението да се свърже с отдалечените сървъри и изтеглете най-новата версия на актуализациите. След рестартиране на компютъра и проверете дали проблемът е отстранен.

Решение 5. Използване на софтуер на трети страни

Има още едно решение за намиране на решение за iPhone, което дава код за грешка 9 при възстановяване или актуализиране - използване на софтуер на трети страни за изпълнение на тази задача. Има няколко безплатни приложения, които са предназначени да ви помогнат да възвърнете контрола над вашия iPhone. Едно такова приложение е ReiBoot. Проучихме някои прегледи и в повечето случаи те бяха положителни. Можете да намерите други опции, но преди всичко се уверете, че сте направили резервно копие на копията на вашите данни.

Решение 6: използвайте режим на възстановяване

ITunes има вградена функция за възстановяване, която позволява на телефона ви в режим на възстановяване да се свърже с вашия компютър и да извършва основни операции, включително актуализиране или възстановяване на вашия iPhone. В това решение вашите данни ще бъдат изтрити, така че ние даваме на това решение много нисък приоритет. Продължете само ако вашите важни данни са безопасно съхранявани на друго място.

  1. Уверете се, че вашият iPhone е актуализиран до най-новата версия. Поставете го в режим на възстановяване.
  2. Когато iPhone премине в режим на възстановяване, свържете го към компютъра и изчакайте, докато iTunes го открие.
  3. Сега, когато бъдете подканени, изберете "Актуализиране" и изчакайте процеса да завърши. Това може да отнеме няколко минути, така че бъдете търпеливи.

Надяваме се, че използвайки горните методи, все пак успяхте да поправите грешка 9 в iTunes и сте възстановили / актуализирали устройството си от Apple.

Интересни Статии