Грешка 8007000b в Windows 10 Mobile: Методи за решение

Потребителите на Windows 10 Mobile наскоро започнаха да страдат от доста неприятен проблем на фона на грешка 8007000b. Грешка с този код възниква при актуализиране или инсталиране на приложения в Windows Store. Не всичко обаче е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед.

Грешката се появява главно за онези потребители, които се опитват или да актуализират инсталираните приложения на SD картата, или да изтеглят приложението от Windows Store на него. Тоест, проблемът под формата на грешка 8007000b възниква изключително за потребителите, които се опитват да използват функционалността на Windows Store с външно съхранение.

И така, как да разрешите този не най-приятен проблем и да върнете Windows Store на предишната му функционалност? Именно на този въпрос се опитваме да отговорим. В мрежата от известно време присъстват няколко метода, които ще разгледаме. Да започнем.

Поправете грешка 8007000b в Windows 10 Mobile

Метод №1 Преодоляване в Windows Store

И така, първият ни метод за борба с грешката 8007000b ще бъде да заобиколим проблема при използване на магазина. Грешката, за която съобщавате, най-вероятно се дължи на опита ви да актуализирате или инсталирате приложения от Windows Store до външно SD устройство. В тази връзка е необходимо да преместите вече инсталираните приложения във вътрешната си памет и след това да ги актуализирате. Когато инсталирате нови приложения в Windows Store, трябва да промените местоположението, където се съхранява новото съдържание.

Актуализация на приложението без грешка 8007000b

 • Отидете до външното устройство.
 • След това отидете на „Приложения и игри“.
 • Кликнете върху необходимото приложение и изберете „Преместване“.
 • Сега изберете системното устройство (тук са запазени всички приложения по подразбиране).
 • След това отидете в Windows Store и опитайте да актуализирате приложението.
 • След като приключите с надстройката, върнете приложението обратно на SD картата.

Изтегляне на нови приложения без грешка 8007000b

За да предотвратите грешки при зареждане на нови приложения от Windows Store, трябва да промените местоположението за запазване на ново съдържание. За да направите това, ще трябва да направите следното:

 • Отворете настройките на устройството си.
 • След това отворете „Съхранение“.
 • Намерете секцията за други настройки за съхранение и кликнете върху връзката „Промяна на местоположението за запазване на ново съдържание“.
 • Кликнете върху падащото меню, за да запазите нови приложения и изберете вътрешната памет на вашето устройство.
 • Изтеглете необходимото приложение и след това го прехвърлете във външна SD памет.

По този начин можете лесно да заобиколите грешка 8007000b. По същество вие изтегляте или актуализирате приложения във вътрешната памет и след това прехвърляте желаното съдържание във външната. Процесът е доста неудобен, но въпреки това наистина работи. Ако обаче не искате да правите всички тези стъпки всеки път, когато взаимодействате с Windows Store, тогава можете да прибягвате до друг метод.

Метод №2 Инсталиране на Fall Creators Update

Проблемът пред грешка 8007000b далеч не е нов, така че Microsoft знаеше и се погрижи за това. Актуализация за Windows 10 Mobile, наречена Fall Creators Update, има куп иновации, подобрения и поправки. Едно от поправките е пластирът, който решава проблема с грешка 8007000b при използване на Windows Store.

Ако по някаква причина не сте актуализирали вашата Windows 10 Mobile OS до Fall Creators Update, тогава е време да го направите. Заслужава обаче да се каже, че не всички мобилни устройства имат поддръжка за тази актуализация от Microsoft. Списъкът на поддържаните устройства включва: HP Elite x3, Wileyfox Pro, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 950/950 XL, Alcatel IDOL 4S, Alcatel IDOL 4S Pro, Alcatel OneTouch Fierce XL, Softbank 503LV, VAIO Phone Biz, MouseComputer MADOSMA Q601 и Trinity NuAns Neo.

Ако имате едно от горните устройства, тогава не чакайте и бъдете актуализирани. След актуализацията грешка 8007000b в Windows Store вече няма да ви притеснява. Ами другите устройства? За съжаление, Microsoft отказа да поддържа тези устройства, така че техните собственици ще трябва да излязат от първия метод от тази статия.

Интересни Статии