Грешка 4013,4014 или 4005 в iTunes при възстановяване на iPhone 6: методи на решение

Технологията на Apple с право се счита за най-висококачествената и не по-малко важна, невероятно надеждна. Нищо и никой обаче не е безопасно от различни видове неприятности, сривове и грешки. В днешната статия ще разгледаме бича на всички съвременни модели смартфони iPhone 6 - грешки в iTunes при опит за възстановяване на устройство. Тези грешки могат да бъдат 4013, 4014, 4005 или всяка друга номерация на откази.

Нека разгледаме по-подробно този въпрос. Така че, нека си представим следната ситуация: нещо се случи с вашия iPhone 6 и решихте да възстановите неговия фърмуер, използвайки iTunes, инсталиран на вашия компютър. Въпреки това, когато свързвате iPhone 6 с компютър, могат да възникнат различни проблеми. Например iTunes може просто да не разпознае свързаното устройство или да възникне повреда по време на опит за възстановяване на фърмуера, което води до една от горните или друга номерирана грешка.

Ето текста за грешка, който можете да видите при опит да се свържете с компютър:

Има проблем с iPhone "iPhone", поради който той вече изисква актуализиране или възстановяване (4014).

Проблемът може да бъде отстранен чрез актуализиране на iPhone, което запази вашите настройки и лични данни. Ако обаче актуализацията не работи, може да се наложи да кликнете върху Възстановяване, което ще изтрие всички настройки и лични данни. Ако сте направили резервно копие на вашия iPhone на този компютър или на iCloud, ще ви бъде предоставена възможността да възстановите резервното копие на вашия iPhone.

По един или друг начин проблемът трябва да бъде отстранен и iPhone 6 не може завинаги да лежи без възстановяване. Но за начало трябва да определите причините за проблема по време на възстановяване чрез iTunes и появата на различни видове грешки. Причините могат да бъдат много, но нека разгледаме най-често срещаните:

 • Проблемът е от страна на компютъра. Възможно е драйверът на Apple да не е успял да открие и свърже устройството към компютъра в системата на потребителя.
 • Проблеми с USB кабелите, които свързват iPhone 6 с компютъра. Може би самият проводник или интерфейсът за USB връзка е повреден поради някои външни влияния. Също така такива проблеми могат да възникнат при използване на кабели от трети производители.
 • Има проблем с iTunes. В повечето случаи подобни инциденти се случват при използване на остаряла версия на софтуера на Apple.
 • В най-лошия случай има някаква повреда на хардуерния компонент на вашия iPhone 6.

Има и други причини, но те вече са по-малко вероятни. И така, това, което имаме под ръка: iPhone се нуждае от актуализиране или възстановяване, но iTunes не може да разпознае устройството или се отнася до грешки 4013, 4014, 4005 и подобни номера. Сега нека разгледаме какво може да се направи в тази ситуация.

Ние коригираме грешки при възстановяване на iPhone 6 с помощта на iTunes

Нека разгледаме методите, които са се доказали в елиминирането на този проблем с други потребители на продукти на Apple.

 • Веднага трябва да се уверите, че имате вашата последна версия на iTunes, инсталирана на вашата система. Често грешки в този софтуер се появяват поради факта, че нещо е остаряло. Отидете на страницата за изтегляне на iTunes на официалния уебсайт на Apple и изтеглете най-новата версия оттам. Въпреки това, преди да направите това, не забравяйте да премахнете остарелата версия от вашия компютър. По този начин можете да преинсталирате iTunes напълно.
 • Ако проблемът с грешките и невъзможността за актуализиране / възстановяване на iPhone е в USB кабела, тогава можете да опитате да го замените и след това рискувате да предприемете необходимата операция отново.
 • Продължаваме да анализираме проблема с USB. Някои потребители твърдят, че проблемът им с грешки 4013, 4014, 4005 и други е бил причинен от неправилно функциониращ USB порт на компютъра. Съветът е следният: опитайте да включите вашия iPhone 6 в различен USB порт и след това актуализирайте / възстановете фърмуера чрез iTunes. Ако всичко върви добре, тогава ще трябва да решите проблеми с USB порта.
 • Друг чудесен начин за решаване на договорения проблем е да използвате режима DFU на вашия iPhone 6. За какво е този режим? Е, обикновено се използва за възстановяване на фърмуера на устройството, ако класическият метод с iTunes по някаква причина не работи. Така че, нека да разгледаме как да влезете в този режим и все пак да възстановите вашия iPhone:
  • За да започнете, свържете вашия iPhone 6 смартфон към компютъра с USB кабел.
  • След това трябва да държите клавишите Home и Power едновременно за около десет секунди.
  • След десет секунди спрете да държите бутона за захранване, но все пак продължете да държите бутона Home.
  • Трябва да задържите Home, докато вашият компютър не открие iPhone 6 в режим DFU.
  • Влизайки в режим DFU, всичко ще бъде по-просто и ще трябва само да следвате инструкциите на монитора на вашия компютър, за да извършите възстановяване на iPhone 6.
 • Успяхме да стигнем до най-новия метод в тази статия и може да ви се стори доста странно, но за някои това е изключително скъпо. За да се отървете от грешки 4013, 4014, 4005 и т.н. когато се опитате да възстановите iPhone 6 чрез iTunes, трябва да ... смените батерията на вашия смартфон. В мрежата можете да видите огромен брой съобщения на уебсайтове, теми на форуми и видеоклипове, които смяната на батерията на iPhone 6, както и други модели iPhone със същия проблем, могат да помогнат за преодоляване на трудностите. Да, звучи невероятно странно, но обикновената подмяна на батерията може да помогне за преодоляване на грешки и проблеми при опит за възстановяване на iPhone 6.

Надяваме се, че тази статия помогна за справяне с грешки 4013, 4014, 4005 при възстановяване на фърмуера или актуализиране на вашия iPhone 6. Ако все още не можете да направите нищо самостоятелно, тогава това не е ваша вина, както техниката на Apple, и като цяло всяка техника е доста сложна и понякога просто трябва да се обърнете към специалисти. Освен това вашият iPhone 6 може да има проблеми с хардуера.

Интересни Статии