Грешка 1603 при инсталиране на Skype

Докато актуализирате полезна комуникационна програма като Skype, може да възникне една непредвидена ситуация - Грешка 1603 (грешка в скайп 1603). Нека да опишем сегашната ситуация малко по-точно. Този проблем възниква, защото инсталираните файлове за актуализация не могат правилно да бъдат записани в системния регистър на вашата операционна система. Следователно, ако файловете не могат да споменават себе си в системния регистър на Windows, инсталаторът ще ви покаже следното съобщение:

Skype: срив; код 1603

Критична вътрешна грешка по време на инсталацията.

Трябва също да се спомене, че грешка 1603 може да се прояви точно по време на инсталирането на Skype. Вероятно този конкретен случай може да възникне поради факта, че преди това сте инсталирали тази програма, сте я изтрили и сега сте решили да я инсталирате отново. Тоест инсталираните файлове са в противоречие с това, което е останало на вашия компютър. Същият модел е валиден за проблема по време на актуализацията.

Е, разбрахме причината за тази сложност. Сега нека разгледаме как можете да го поправите. Като такива няма много методи. В тази статия ще ви дадем избор само на трите, които се оказаха най-ефективни.

Как да поправите грешка 1603 при актуализиране на Skype?

Стартиране на инсталатора или Skype от името на администратора

Изглежда, че временно увеличаване на правата за достъп за инсталатора на Skype или за най-актуализираната програма помага да продължите процеса, от който се нуждаете. Поне така казват някои потребители. За да изпълните тази стъпка, направете следното:

 • Намерете изпълнимия файл на Skype.exe или файла за инсталиране.
 • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Свойства“.
 • Отидете в раздела „Съвместимост“ .
 • Поставете отметка в квадратчето „Изпълнете тази програма като администратор“ .
 • Приложете промените.

След като завършите настройките, стартирайте процеса на инсталиране / актуализация на Skype. Възможно е тази стъпка да ви помогне да продължите бизнеса си с тази програма и няма да се налага да прибягвате до следващия метод в тази статия.

Използвайки Microsoft Fix it

Доста удобна програма, която може да ви помогне в случай на проблеми по време на инсталирането или премахването на определен софтуер. Намерете тази помощна програма на официалния уебсайт на Microsoft и изтеглете. След това стартирайте и продължете да следвате подканите на екрана. След като процесът на поправка завърши, рестартирайте компютъра си и проверете за проблем под формата на грешка 1603 при инсталиране на Skype.

Skype пълно премахване

Както споменахме по-горе, на вашия компютър възниква конфликт, което води до появата на грешка 1603 при инсталиране / актуализиране на Skype. Това заболяване се лекува, като се премахне напълно Skype и след това се инсталира отново. Въпреки това, под „деинсталиране“ имаме предвид малко повече от просто деинсталиране от контролния панел. Не, това е, че пълното премахване на Skype файлове и записи от системния регистър на Windows. Направете следното:

 • Първо, трябва да премахнем Skype по традиционния начин - чрез Контролния панел. Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Контролен панел“ .
 • Отидете в секцията, озаглавена „Програми и функции“ .
 • Търсете списъците с инсталиран софтуер Skype.
 • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Изтриване“ .

С контролния панел завършен. Сега трябва да изчистите една папка с файловете на този софтуер. Направете следното:

 • Натиснете клавишната комбинация Win + R, на празен ред напишете директорията % AppData% / Skype и натиснете Enter.
 • В папката, която се отваря, натиснете Ctrl + A.
 • След това щракнете върху Изтриване и изпразнете кошчето си.

Сега трябва да работите в регистъра си. За целта направете следното:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R, въведете regedit и натиснете Enter.
 • Преминете през HKEY_CURRENT_USER \ Софтуер \ .
 • Намерете раздела Skype, щракнете с десния бутон върху него и изберете „Изтриване“ .
 • Затворете системния регистър на Windows и рестартирайте компютъра.

Сега опитайте инсталацията отново. Този път всичко ще бъде без проблеми и грешка 1603 в Skype трябва да изчезне.

Интересни Статии