Грешка 1603 по време на инсталирането на драйвери на AMD: методи за решение

Някои потребители на AMD продукти по време на инсталирането на драйвери изпитват затруднения под формата на грешка 1603, което води до повреда по време на процеса на инсталиране. Всичко би било наред, но след този инцидент инсталирането на нови актуализации за операционната система Windows също престава да бъде нормално. Тази грешка се появява главно при потребители на Windows 10.

Такива грешки по време на инсталирането на драйвери могат да възникнат поради намесата на антивирусна програма, повредени системни файлове или забавени системни актуализации. В тази статия сме съставили списък от няколко потенциални метода за разрешаване на грешка 1603. Този списък включва фиксиране на системни файлове, извършване на чиста инсталация на драйвери и някои манипулации с антивирусен софтуер. Съответно, ако един метод не работи за вас, опитайте някои други от присъстващите.

Метод №1 Стартиране на SFC Utility

Първият метод ще бъде използването на системната програма SFC, съкращението от която се превежда като Проверка на системни файлове или проверка на системните файлове на руски език. За да го стартирате, трябва да използвате функционалността на командния ред.

Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)" от контекстното меню - това е важно! Щом командният ред се отвори, въведете командата / сканирайте в него и натиснете Enter.

След като въведете командата, програмата SFC ще започне операцията по проверка на системните файлове на вашия Windows. Процесът може да отнеме доста дълго време (в зависимост от вашата система) и в края на проверката ще ви бъде даден резултат, който ще посочи намерените щети и дали те са били отстранени.

След като завършите SFC помощната програма, затворете командния ред и рестартирайте компютъра. Опитайте да инсталирате драйверите AMD отново и проверете дали грешката 1603 е отстранена. Ако не, тогава нека продължим.

Метод №2 Задаване на локации по подразбиране

Някои потребители с проблем под формата на грешка 1603 твърдят, че местоположението на техните системни папки е неправилно. Настройването на правилното местоположение за системните папки като Документи, Изображения, Изтегляния и т.н. може да разреши грешка 1603.

Първо трябва да отворите вашия Explorer. След като влезете, щракнете върху падащото меню „Този ​​компютър“ в лявата част на прозореца. В това падащо меню можете да видите същите системни папки. Щракнете с десния бутон върху папка, например, Документи и изберете "Свойства".

С отворени свойства на папката отворете раздела Местоположение. В този раздел трябва ясно да видите местоположението на папката, в свойствата на която се намирате в момента. Ако разберете, че местоположението е неправилно, кликнете върху бутона "По подразбиране", за да възстановите местоположението по подразбиране.

Повторете тези стъпки за други системни папки в Windows Explorer. След като приключите с настройката на местоположението по подразбиране за системните папки, опитайте отново да инсталирате драйверите от AMD, за да проверите за грешка 1603.

Метод №3 Инсталиране на чист драйвер

Има възможност да не можете да инсталирате драйвери на AMD, защото предишната версия на драйверите беше повредена и сега е в конфликт с новата версия, която се опитвате да инсталирате. Това често се случва в Windows. Този проблем обаче се решава доста просто - чиста инсталация на драйвери.

Първо трябва да изтеглите официалния инсталатор на драйвери на AMD от официалния им уебсайт. След това премахнете всички съществуващи части на старите драйвери на AMD на вашия компютър, като използвате AMD Clean Uninstall Utility.

Щракнете двукратно върху изпълнимия файл на AMD Clean Uninstall Utility и следвайте инструкциите на екрана, за да премахнете драйверите на AMD, които не са ви необходими от вашия компютър. Освен това можете да използвате помощната програма за деинсталиране на драйвери за дисплей в безопасен режим. Там ще трябва да изберете производителя на вашата видеокарта и опция. Препоръчваме ви да изберете „Изчисти и рестартирайте“.

След като влезете отново, стартирайте инсталатора на драйвери на AMD, който трябваше да изтеглите в самото начало на метода. Ако проблемът са били предишните драйвери на компютъра, тогава грешка 1603 трябва да бъде разрешена, тъй като нищо друго не създава конфликти.

Метод номер 4 Деактивирайте антивирус

Антивирусен софтуер съществува за защита на компютрите на потребителите от различни видове заплахи отвън. Често обаче се случва антивирусите да създават проблеми, например грешка 1603 по време на инсталирането на драйвери на AMD. Опитайте да деактивирате вашия антивирус, било то Windows Defender или друг антивирус на трета страна и след това опитайте да инсталирате драйвери от AMD. Може би този път няма да има грешка 1603.

Метод №5 Премахване на инсталационната папка на AMD

Когато започнете процеса на инсталиране на драйвери от AMD, те трябва да бъдат извлечени в вашата C: \ AMD директория на вашия компютър. Ако тази папка съдържа някои стари файлове от предишната инсталация на драйвери, те могат да противоречат на новите файлове и в резултат на това да причинят грешка 1603.

Отворете Windows Explorer или с помощта на клавишната комбинация на Windows + E или просто като щракнете върху желаната икона в лентата на задачите Старт. След това отидете в директорията C: \ AMD. След като отворите папката AMD, изберете всички файлове, които ще бъдат там ( Ctrl + A комбинация) и натиснете комбинацията Shift + Delete, за да ги изтриете за постоянно.

След изтриване на файловете в папката C: \ AMD, опитайте отново да инсталирате драйверите на AMD и да видите дали този път се появява грешка 1063. Ако не, тогава за в бъдеще ще знаете, че е по-добре винаги да изчиствате тази папка, преди да инсталирате нови драйвери.

Метод №6 Актуализиране на операционната система Windows

Не всички потребители на компютър знаят за това, но инсталаторите от различни видове от време на време изискват определена актуализация на вашата ОС, за да функционират нормално. Ако отдавна не сте инсталирали актуализации за вашата ОС на Windows, опитайте се да направите това, за да проверите участието на грешка 1603 по време на инсталирането на драйвери на AMD за необходимата актуализация.

За да инсталирате актуализацията, можете просто да щракнете върху комбинацията Windows + S, да въведете заявката за търсене „Проверка за актуализации“ и да я изберете. Ще видите прозорец с настройки с Windows Update. Кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“.

След натискане на бутона ще започне процесът на проверка за налични актуализации и след това автоматично изтеглянето и инсталирането им. След като инсталирането на наличните актуализации приключи, рестартирайте компютъра и опитайте да инсталирате драйверите AMD отново. Ако беше липсваща актуализация, грешката 1603 ще бъде успешно отстранена.

Интересни Статии