Грешка 10 на Tricolor TV: как да се поправи

Някои абонати на цифровата телевизия на Tricolor TV са изправени пред доста неприятна ситуация: когато гледат телевизия на техния телевизионен екран, възниква грешка 10. Съобщението съдържа следната информация:

Няма достъп за преглед. За подновяване

гледането е необходимо да се заплати услугата „ИМЕ НА УСЛУГИТЕ“. Разберете за начините на плащане в менюто на получателя „Как

заплащане ”(грешка 10)

Целият проблем е, че абонатът - поне според твърденията му - е платил за всички съответни услуги, но все пак има някаква неразбираема грешка на екрана. В днешната статия ще се опитаме да ви дадем решения за тази ситуация.

Как да поправим грешка 10 в Tricolor TV

Заслужава да се отбележи, че в много случаи грешка 10 възниква поради факта, че абонатът не е платил за услугите на избрания пакет, а просто е депозирал пари в личната си сметка. Проверката на това е изключително проста:

 • Отидете на уеб ресурса tricolor.tv;
 • отворете секцията „Поддръжка“ и кликнете върху връзката „Проверка на свързаните услуги“;
 • След това ще трябва да въведете идентификационния номер на приемника (или номера на вашия договор) и символите от изображението в капта в празните полета;
 • веднага щом приключите с попълването на полетата, кликнете върху бутона „Проверка“;

В същия прозорец малко по-ниско ще се покаже състоянието на вашия приемник в системата и абонамента. И ако просто не виждате абонаментите в списъка - парите най-вероятно са били в личната ви сметка и просто трябва да ги поставите в пакета, от който се нуждаете.

Това може да стане сравнително бързо и просто, но ще ви е необходим достъп до личния ви акаунт на уебсайта на Tricolor TV, което не е проблем с парола. Все пак, нека се отклоним малко и да разкажем как да получите парола за личния си акаунт на потребители, които нямат такава.

За да получите парола от личния си акаунт на Tricolor TV, направете следното:

 • следвайте връзката //lk-subscr.tricolor.tv/#Login;
 • кликнете върху връзката „Вземете / Нулиране парола“;
 • въведете необходимите данни на следващия екран, т.е. фамилия, име, отчество, идентификационен номер / номер на договора;
 • След това поставете отметка в квадратчето до предпочитания метод за получаване на парола: чрез SMS или имейл (препоръчваме да я получите по електронна поща);
 • въведете знаци от изображението в captcha;
 • кликнете върху бутона „Вземете / Нулиране парола“;

След като кликнете върху горния бутон, ще бъдете върнати на страницата с въвеждане на идентификационния номер / номера и паролата на договора. Сега трябва да изчакате, докато паролата от личния ви акаунт стигне до вашия телефон или имейл, което ще се случи почти веднага.

Използвайте паролата и влезте в акаунта си в Tricolor TV. Отидете в раздела „Услуги“ и обърнете внимание на реда „Баланс в личната сметка“. Ако видите доста позната сума пари, открихте какъв е проблемът с грешка 10 в Tricolor TV. Трябва да преведете пари от лична сметка в сметката на избрания пакет услуги.

Забележка: ако не виждате парите в личната си сметка, нещо определено се обърка по време на прехвърлянето на средствата и трябва да вземете получената разписка за плащане и да отидете да подредите мястото, където е извършено плащането.

Слезте долу долу на същата страница и намерете секцията „Управление на лични акаунти“. Изберете името на услугата, която искате да преведете средства, в падащото меню, въведете предпочитаната от вас сума, например, 1200 рубли и натиснете бутона „Прехвърляне“. Веднага след като направите това, сумата, посочена от вас, се счита за от личната сметка, а по време на проверка и в личния ви акаунт ще бъде посочено активиране на пакета за услуги.

Сега трябва да изчакате малко време още един час, преди приемникът ви да получи указание за плащане от абоната, след което грешка 10 ще бъде елиминирана.

Какво да направите, ако грешка 10 не изчезне?

За съжаление, някои потребители са изправени пред ситуация, при която горната инструкция не им помага да поправят грешка 10: те платиха за необходимия пакет, ако имаше такава нужда, но нищо не се промени - появява се екранът за грешка.

В този случай можете да опитате да направите следното:

 • уверете се, че вашият приемник на Tricolor TV вижда правилно смарт картата или вашата лична карта, ако работи без карти;
 • Грешка 10 може да бъде причинена от слаб сигнал за получаване, така че трябва да се уверите, че проблемът не е това;
 • изключете приемника от електрическата мрежа, отидете на личния си акаунт и кликнете върху бутона „Повторете командите за активиране“ и свържете отново приемника към мрежата, след което преминете към канала, на който преди това е възникнала грешка 10.
 • оставете вашия приемник в това положение за около час, без да извършвате никакви действия с него.

Направихме всичко по-горе, за да може получателят да получи активирани кодове, изпратени от вас през акаунта ви, за да отвори достъп до каналите на избрания пакет. За съжаление, ако тази инструкция също не ви помогне да премахнете грешка 10 в Tricolor TV, свържете се с техническата поддръжка, тъй като проблемът се оказа определено много по-сериозен.

Интересни Статии