Грешка 0xc000012f в Windows 7/8/10: причини и решения

0xc000012f е грешка, която се проявява по време на стартирането или инсталирането на някакъв софтуер. От този проблем страдат предимно потребители на операционните системи Windows 8 и Windows 10. В съобщението за грешка можете да видите следната информация:

Програмата "************" не е проектирана да работи на Windows или съдържа грешка. Опитайте да инсталирате програмата отново от оригиналния инсталационен носител или се свържете със системния администратор или доставчика на софтуер за поддръжка. Състоянието на грешката е 0xc000012f. [Забележка: мястото на звездичките ще посочва директорията на елемента, който е започнал да се проваля]

Какви са причините за грешка 0xc000012f с горното съобщение? Както в повечето случаи, няма единна причина. Например, неправилни системни настройки, повредени записи в системния регистър на Windows, грешка при стартиране на програмата, фрагментирани файлове и т.н., могат да причинят този проблем.

След като разгледахме съобщението за грешка 0xc000012f и възможните причини, нека да преминем към разрешаването му.

Ние поправяме грешката 0xc000012f

Метод №1 Почистване на диска от нежелани файлове

Възможно е на диска ви да се натрупат огромни купища ненужни файлове, които вече не се използват от системата или от вас, но те биха могли да станат катализатор за появата на договорената грешка. За да премахнете нежелани файлове от диска, трябва да направите следното:

 • Натиснете Windows + R на клавиатурата си.
 • Въведете cleanmgr и натиснете Enter.
 • Изберете нужния дял на диска и щракнете върху OK.
 • Накрая изберете „Изчистване на системните файлове“ и изчакайте процеса да завърши.

След като почистите всички дялове на диска, опитайте отново да стартирате програмата, която преди това генерира грешката 0xc000012f. Може би сред ненужните за системата файлове беше елемент, който предизвика определен конфликт.

Метод №2 Стартиране на SFC Utility

SFC е полезна системна програма, която може да сканира и поправя системни файлове. Както вече споменахме, повреда на системните файлове може да причини проблема, обсъден в тази статия. За да стартирате SFC, направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)".
 • Въведете sfc / scannow и натиснете Enter.
 • Дайте време на системата да започне сканирането, както и да коригира някои файлове, ако е възможно.
 • След процеса рестартирайте компютъра си.

Отново опитайте да стартирате проблемната програма, поради която се появява грешка 0xc000012f. Ако не, тогава нека продължим.

Метод №3 Преинсталиране на помощната програма

Ако все още не сте могли да се отървете от тази грешка, тогава може би трябва да се съобразите със съветите на съобщението и да опитате да инсталирате отново програмата, която стартирате. Програмните файлове вероятно са били повредени поради някои действия в системата. Преинсталирането му може да оправи ситуацията, така че защо да не го опитам.

Забележка: Можете да стартирате този метод най-скоро, ако софтуерът, който стартирате, отнема твърде много време за преинсталиране.

Така или иначе, все още имаме няколко метода, които могат да поправят ситуацията с грешка 0xc000012f.

Метод №4 Премахване на натрупаната актуализация на Windows 10

Някои експерти твърдят, че грешка 0xc000012f може да възникне поради инсталирането на актуализиращ номер KB2879017 . След това трябва да деинсталирате тази актуализация.

 • Отидете на настройките на вашия компютър.
 • Отидете на Актуализация и сигурност.
 • Изберете Windows Update.
 • Щракнете върху „Разширени настройки“ и след това щракнете върху елемента, отговорен за преглед на дневника на инсталираните актуализации.
 • След това щракнете върху „Деинсталиране на актуализации“, намерете актуализиращия номер KB2879017 и го изтрийте.

Метод №5 Използване на точката за възстановяване на Windows

Ако никой от горните не помогна за разрешаването на грешката 0xc000012f, тогава е време да се използва тежка артилерия или по-скоро да се възстанови системата. Не е необходимо да използвате диск за възстановяване за тази грешка, ще използваме обикновена точка за възстановяване на Windows.

Обикновено Windows създава точки за възстановяване автоматично, след като инсталира някакъв софтуер. Така че във вашия случай това вероятно не е проблем.

 • Кликнете върху бутона на Windows .
 • Въведете „Създайте точка за възстановяване“ в полето за търсене.
 • Кликнете върху "Възстановяване на системата" и след това върху бутона "Напред".
 • Изберете последната точка за възстановяване, която имате, и щракнете върху Напред.
 • Щракнете върху Готово и изчакайте системата ви да се върне в определената точка.

След извършване на възстановяване на системата, грешка 0xc000012f определено трябва да бъде отстранена.

Интересни Статии