Грешка 0xc0000022 при стартиране на играта: как да се поправи

Грешка при стартиране на приложението 0xc0000022 е доста често срещана и не е рядко срещано явление. Не се безпокойте и се безпокойте напразно - как да поправите грешката 0xc0000022 при стартиране на играта е описано подробно по-долу.

Опции за коригиране на грешка 0xc0000022

Имайте предвид, че грешка 0xc0000022 може да бъде причинена не от един проблем, а от няколко. Кой от тези проблеми съществува специално за вас, не можем да знаем, затова предоставяме списък с действия, които трябва да помогнат на всички.

  • Грешка при стартиране на приложението 0xc0000022 може да се дължи на повреда на файловете, отговорни за взаимодействието с видеотеката. Затова препоръчваме първо да инсталирате или актуализирате драйвери на видеокартата. Как да направите това е описано в нашата статия тук. За повече информация вижте нашите Как да инсталирате драйвери на NVidia и как да инсталирате ръководствата за ATI / AMD Radeon драйвери.
  • Инсталирайте последната версия на DirectX за вашата ОС. Липсващи или повредени d3d *** файлове също могат да бъдат причината, поради която виждате съобщението за грешка „0xc0000022“ пред вас. Как да го направите правилно, прочетете тук.
  • Заслужава да се отбележи, че грешката при стартиране 0xc0000022 е подобна на грешката 0xc000007b. И в двата случая стартирането на игра или приложение като администратор често помага. Опитайте.
  • Ако има деинсталирани актуализации на Windows, които чакат вашето потвърждение, инсталирайте ги.
  • Възстановете настройките за сигурност на Windows до стойността по подразбиране. За подробности как да направите това, вижте официалния уебсайт на Microsoft тук.
  • Проверете компютъра си за вируси - може да се окаже, че системните файлове са били изтрити от зловреден софтуер. Освен това препоръчваме да добавите играта или приложението към изключенията от антивирусната програма.
  • Ако всичко друго се провали, тогава може би проблемът с грешка 0xc0000022 е скрит в самите файлове на играта - преинсталирайте играта.
  • И накрая, последният изход е възстановяването на системата. Ако не сте се сблъсквали с този проблем преди, опитайте да върнете промените. Възможно е някои небрежни действия или инсталиране на неизвестен софтуер да доведат до появата на грешка 0xc0000022.

Сигурни сме, че ако старателно подходите към решаването на проблеми и следвате точно всяка точка, определено ще разберете какво да правите с грешката 0xc0000022 и това вече няма да ви притеснява.

Интересни Статии