Грешка 0x87E10BD0 в магазина на Windows 10: как да се поправи

Грешка 0x87E10BD0 се появява при зареждане на приложения в Windows Store. Обикновено съобщение за тази грешка се появява няколко секунди след като приложението започне да се зарежда. Този проблем се появява само в Windows 10.

Причини за грешка 0x87E10BD0

 • Потребителят не е влязъл в акаунт в Microsoft. Разработчиците не уточняват това, но трябва да влезете в акаунта си, за да получите достъп до цялата функционалност на Windows 10. Същото важи и за магазина.
 • Windows Store Bug. Установено е, че грешката 0x87E10BD0 може да възникне поради някаква грешка в Windows Store, която има шанс да възникне всеки път, когато потребителят изтегли приложение, което има бета версия. В тази ситуация можете да опитате първо да изтеглите друго приложение.
 • Повредена / липсваща AUInstallAgent. Друга причина е AUInstallAgent. Някои потребители твърдят, че са успели да отстранят проблема, като просто са създали отново папката AUInstallAgent в системата.
 • Повредена кеш на Windows Store. Известно е, че кешът на Windows Store може да причини много всякакви проблеми, включително днешната ни грешка.
 • Конфликт с приложението. Софтуерът на трети страни може да е в конфликт с изтеглянето на приложението от Магазина. Трябва да разберете кой софтуер причинява грешката 0x87E10BD0 и да се отървете от нея. Чистата обувка ще ви помогне в това.

Методи за решаване на грешка 0x87E10BD0

Метод №1 Влезте във вашия акаунт в Microsoft

Вероятно нямате късмет да се натъкнете на тази грешка поради факта, че не сте влезли в акаунта си в Microsoft. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

 1. натиснете комбинацията от Windows + R;
 2. напишете "ms-settings: emailandaccounts" и натиснете Enter;
 3. Кликнете върху реда „Добавяне на акаунт в Microsoft“;
 4. след това следвайте инструкциите на екрана, за да добавите акаунта си в системата;
 5. рестартирайте компютъра.

Опитайте да отворите магазина отново и да изтеглите желаното приложение. Грешка 0x87E10BD0 ще изчезне, ако проблемът беше в акаунта.

Метод №2 Изтегляне на друго приложение

Някои потребители твърдят, че са успели да отстранят проблема, като изтеглят съвсем различно приложение от Магазина. Просто казано, предлагаме първо да изтеглите ненужното приложение, а след това и правилното. Това е леко странно решение, но както показва практиката, то работи от време на време.

Метод №3 Пресъздаване на папката AUInstallAgent

Грешка 0x87E10BD0 може да възникне поради повредена папка AUInstallAgent. Всичко, което трябва да направите в този случай, е да пресъздадете тази папка на вашия компютър. Процесът е съвсем прост, ако следвате стъпките по-долу:

 1. натиснете Windows + R;
 2. напишете стойността "% windir%" и натиснете Enter;
 3. Веднъж в правилната директория, опитайте се да намерите папката „AUInstallAgent“;
 4. ако не можете да го намерите, създайте нова папка и я наречете „AUInstallAgent“;
 5. рестартирайте компютъра си.

  Забележка: Ако все още сте виждали папката „AUInstallAgent“, първо я изтрийте и след това създайте нова папка.

Отиваме в магазина и се опитваме да изтеглим приложението, за да проверим за грешката 0x87E10BD0.

Метод 4: Промиване на кеша на Windows Store

Оказва се, че тази грешка може да възникне поради някаква повреда в папката на кеша на Windows Store. Ако това е вярно, тогава трябва да използвате WSReset, системна програма, за да нулирате кеша на приложенията на Store. Можете да го изпълните по следния начин:

 1. натиснете бутоните Windows + R;
 2. въведете стойността "wsreset.exe" и натиснете Enter;
 3. след това командният ред ще се отвори, след което веднага ще се затвори и прозорецът на Windows Store ще се появи пред вас;
 4. рестартирайте компютъра си веднага щом се случи горното.

Заслужава да се отбележи, че този конкретен метод най-често помага на потребителите при решаването на грешка 0x87E10BD0 и други подобни проблеми с приложението Store.

Метод №5 Чиста обувка

Може би някаква програма или услуга във вашата система пречи на нормалната работа на Магазина. За да определите какво конкретно причинява проблема, трябва да извършите процедура, наречена „Clean Boot“.

Идеята на тази процедура е следната: изключвате всички приложения и услуги на трети страни в Windows, оставяйки само системни, и след това започвате да ги включвате на свой ред, за да намерите виновника. За да извършите чисто зареждане, направете следното:

 1. натиснете Windows + R и изпълнете "msconfig";
 2. отидете в раздела „Услуги“ и поставете отметка в квадратчето „Не показвайте услугите на Microsoft“;
 3. след това кликнете върху бутоните „Деактивиране на всички“ и „Прилагане“;
 4. след това отидете в раздела „Стартиране“ и кликнете върху реда „Отвори мениджър на задачи“;
 5. маркирайте всяка от програмите в списъка и кликнете върху бутона „Деактивиране“;
 6. рестартирайте компютъра.

Отворете Windows Store и се опитайте да изтеглите необходимото ни приложение. Ако този път всичко вървеше добре, тогава някоя услуга или програма наистина противоречи на работата на Магазина. Трябва да включите услугите / програмите с увреждания на свой ред, за да установите какво е причинило грешката 0x87E10BD0.

Интересни Статии