Грешка 0x80070663 при актуализиране на Windows 10: причини и решения

Код на грешка 0x80070663 често се появява, когато Windows 10 не може да инсталира актуализации за Microsoft Office 2013 или 2016. Това може да се дължи на нелицензирана инсталация на Microsoft Office, но в някои случаи може да участва и услугата за актуализиране на Windows. Актуализациите на Windows обикновено осигуряват по-добра сигурност и стабилност заедно с актуализации на свързания с Microsoft софтуер, като вече споменатия Microsoft Office.

За щастие проблемите, свързани с актуализирането на операционната система Windows, са доста лесни за решаване и за доста кратко време. В тази статия можете да намерите причините за появата и няколко решения за грешката 0x80070663.

Какво причинява грешка в Windows Update 0x80070663 в Windows 10?

Ето някои от факторите, отговорни за възникването на грешка в актуализацията на прозореца 0x80070663:

 • Неправилна инсталация на Office: понякога може да възникне код за грешка поради проблеми, възникнали по време на предишна инсталация на Microsoft Office. В такива случаи ще трябва да го възстановите от панела с приложения и вградените функции на Windows.
 • Услуга за актуализиране на Windows. Windows Update отговаря за актуализацията на вашата система. Ако не се изпълнява, ще срещнете много проблеми, свързани с надстройката, като тази.

За да отстраните проблема, можете да следвате стъпките по-долу.

Решение 1. “Поправете” инсталацията на Microsoft Office

Както бе споменато по-горе, основната причина за кода за грешка е последната инсталация на Microsoft Office, която не работи правилно. Този проблем може лесно да се реши и определено не трябва да се притеснявате. Просто трябва да „поправите“ инсталацията, като следвате инструкциите по-долу:

 1. Натиснете Windows Key + X и щракнете върху „Приложения и функции“ в горната част на списъка.
 2. След като се появи прозорецът, потърсете Microsoft Office, като въведете лентата за търсене или преминете през списъка.
 3. След като го намерите, маркирайте го и кликнете върху „Редактиране“.
 4. Първо отидете на Бърз ремонт и вижте дали това решава проблема. Ако действието не помогне, опитайте "онлайн ремонт". Онлайн ремонта ще отнеме малко повече време, така че не забравяйте да бъдете търпеливи.
 5. Изпълнете актуализацията отново.

Решение 2: Проверете услугата за актуализиране на Windows

Друг потенциален фактор за код на грешка 0x80070663 е услугата Windows Update. Както споменахме, тази услуга трябва да работи за инсталиране на актуализации на вашата система. Ако спре, ще срещнете редица грешки в актуализацията по време на инсталирането или изтеглянето. Проверете дали услугата работи, като изпълните следните стъпки:

 1. Натиснете клавишите Windows + R, за да отворите диалоговия прозорец Изпълнение.
 2. Въведете “services.msc” и натиснете бутона Enter.
 3. В списъка с услуги намерете Windows Update.
 4. Кликнете два пъти върху него, за да отворите неговите „Свойства“.
 5. Ако състоянието на услугата е „поставено на пауза“, щракнете върху „Старт“, за да стартирате услугата.
 6. Опитайте да стартирате актуализацията отново.

Решение 3: Инсталирайте актуализацията ръчно

Можете да коригирате този проблем като грешка 0x80070663, като изтеглите и инсталирате необходимата актуализация ръчно. За да направите това, ще ви трябва код за актуализация на KB, който се опитвате да инсталирате. Можете да намерите тази информация в съобщението за грешка в актуализацията на Windows. След като получите кода на базата данни, изпълнете следните стъпки, за да инсталирате актуализацията ръчно:

 1. Отворете браузър и отидете на уебсайта на Microsoft Update Catalog.
 2. Там намерете актуализацията, която искате да инсталирате, като въведете KB кода.
 3. Изтеглете актуализацията за вашата система (x86 или x64).
 4. След като актуализацията бъде изтеглена на вашия компютър - просто я стартирайте.

Интересни Статии