Грешка 0x80070026 при актуализиране на Windows 10: решения

Грешка 0x80070026 не е нов проблем в операционната система Microsoft, но наскоро потребителите на Windows 10 започнаха да чувстват този проблем отново. Така че, за начало, нека разберем каква е тази грешка.

0x80070026 е грешка, която възниква при следващата актуализация на операционната система Windows 10. Причината за този проблем е повреда на системните файлове, но са възможни и други причини.

Методи за решаване на 0x80070026 в Windows 10

Метод №1 Стартиране на SFC Utility

SFC е чудесна помощна програма за Windows за проверка и коригиране на системни файлове. Ако системните ви файлове са били повредени, което най-вероятно се дължи на грешка 0x80070026, тогава използването на помощната програма SFC е разумна стъпка. Той ще сканира вашата система за повредени файлове и ще ги поправи, но само ако е възможно. Така че, за да стартирате SFC, трябва да направите следното:

 • Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (администратор)".
 • Въведете командата sfc / scannow в нея и натиснете Enter, за да стартирате помощната програма.

Това всъщност е всичко. След натискане на Enter помощната програма SFC ще започне да сканира вашия компютър, за да провери целостта на системните файлове. Ако намери някаква повреда, тогава тя ще се опита да ги поправи.

Метод номер 2: Стартирайте помощната програма DISM

Ако проблемът под формата на грешка 0x80070026 все още присъства, когато се опитвате да актуализирате Windows 10, тогава можете да опитате да стартирате друга системна програма - DISM или системата за обслужване на изображения за разгръщане и управление. За да го стартирате, направете следното:

 • Отворете командния ред точно както е показано в предишния параграф.
 • След като отворите командния ред с повишени права, въведете следните команди в него, докато натискате Enter след всяка от тях:
  • dism / Онлайн / Cleanup-Image / CheckHealth
  • dism / Онлайн / Cleanup-Image / ScanHealth
  • dism / Онлайн / Cleanup-Image / RestoreHealth

Рестартирайте компютъра и опитайте отново да стартирате актуализацията на Windows 10. Възможно е все още да разрешите грешка 0x80070026.

Ако все още не можете да поправите тази неприятна грешка, можете да посъветвате още няколко действия в тази ситуация:

 • Проверете системата си за вируси в нея, тъй като някои особено злонамерени проби могат да блокират някои функции на ОС.
 • Проверете дали наскоро сте инсталирали някакви съмнителни помощни програми, които биха могли да причинят проблеми по време на надстройката. Например, някои програми, които почистват компютъра от боклуци или временни файлове, могат да причинят грешка 0x80070026.
 • Уверете се, че вашата интернет връзка е напълно стабилна за изтегляне на актуализации в Windows Update.
 • Можете да използвате удобния за вас метод на System Restore. Препоръчваме да използвате точка за възстановяване, за да започнете.

Интересни Статии