Google.com не се отваря в Microsoft EDGE: методи за решение

Някои потребители в Windows 10 може да срещнат доста неприятен проблем или грешка, която ще блокира пътя им до официалната страница на Google.com или YouTube.com. Веднага трябва да посочите, че този проблем възниква само за потребители, които използват EDGE или Internet Explorer като браузър.

В мрежата също има съобщения, че достъпът до други ресурси в мрежата може да бъде блокиран, но повечето потребители все още посочват проблеми с ресурси, свързани с Google.

Не толкова отдавна Microsoft съобщи, че проблемът е една от защитните функции, по които са работили с Google. Този проблем се решава доста просто - актуализиране на операционната система Windows или изчакване за решение на проблема от разработчиците. Можем да ви посъветваме само няколко три съвета, които може да са ви от полза.

Какво става, ако EDGE не отвори Google.com?

Съвет №1 Използване на InPrivate режим

Това е най-простият и ефективен съвет, който може да се приложи в тази ситуация. Нещо повече, той самият Microsoft беше посъветван от онези потребители, които имат този проблем.

Ако използвате браузъра Microsoft Edge, използвайте прозореца InPrivate, за да получите достъп до всеки ресурс, свързан с Google. По този начин можете доста успешно да въведете някое от тях. Направете следното:

  • Отворете Microsoft Edge.
  • Кликнете върху трите точки, които се намират в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра.
  • Изберете нов прозорец InPrivate.
  • В този прозорец отворете уеб ресурса на Google, където преди сте имали проблеми с достъпа.

Съвет №2 Използване на друг браузър

Добрата новина е, че този проблем засяга само потребители на браузъри като Microsoft Edge. Така че можете лесно да използвате различен браузър, например Google Chrome или Firefox. Не са забелязани проблеми в тези браузъри, така че преминете към тях, докато Microsoft не коригира тази ситуация.

Съвет №3 за актуализация на Windows

Ако сте преминали към тази страница вече по-късно от проблема, който възникна, но все още се сблъсквате с нея, въпреки че Microsoft вече е коригирал проблема от изявленията, ситуацията ви може да се дължи на някои забавени актуализации.

Към този момент разработчиците вече трябваше да пуснат конкретна актуализация за операционната система, която отстрани проблема с невъзможността за достъп до ресурси, свързани с Google. Ако отдавна не сте инсталирали актуализации, отидете на Windows Update и проверете за тяхната наличност. Може би сте пропуснали точната актуализация, която отстрани този проблем.

Интересни Статии