Fortnite катастрофи. Какво да правя

Fortnite, като всяка друга игра на компютрите, може да се срине по всяко време с различни грешки. Никой от PC геймърите не е безопасен от сривове, въпреки това можете да се справите с тях ефективно - ние ще ви кажем как да коригирате сривовете във Fortnite.

Какво да направите, ако Fortnite се повреди на компютъра

Е, за начало трябва да спрете да се притеснявате от факта, че не можете да стартирате Fortnite на компютъра си. Повярвайте ми, след като прочетете този материал, вие със сигурност ще премахнете този проблем. Така че нека да видим какво можете да направите, когато Fortnite се срине на вашия компютър.

Метод № 1 Съгласуване със системните изисквания

Най-очевидната причина за всички сривове на играта на компютъра е несъответствието на потребителското оборудване с посочените системни изисквания. Ако вашият компютър не е достатъчно мощен за Fortnite, тогава е напълно възможно той да се срине при стартиране.

Нека да разгледаме системните изисквания за Fortnite Battle Royale:

Минимални системни изисквания

 • Intel HD 4000;
 • Core i3 2.4 GHz;
 • 4 GB RAM;
 • 64-битов Windows 7/8/10 или Mac OSX Sierra (10.12.6 или по-нови);
 • Mac компютрите трябва да поддържат Metal API;

Препоръчителни системни изисквания

 • Nvidia GTX 660, AMD Radeon HD 7870 или подобна графична карта с поддръжка за DX11;
 • 2 GB видео памет;
 • Core i5 2.8 GHz;
 • 8 GB RAM;
 • 64-битов Windows 7/8/10 или Mac OSX Sierra (10.13.3 или по-нови);

Просто проверете оборудването си и след това направете съответните заключения. Струва си да се отбележи, че дори вашата система да не отговаря на минималните системни изисквания - това не означава, че няма да можете да стартирате Fortnite и дори да я играете. Слабата машина обаче винаги може да бъде причина за заминаването на определени игри, включително Fortnite. Обърнете особено внимание на битовата дълбочина на вашата операционна система. Ако се опитвате да стартирате играта на 32-битова система - това са причините за сривовете.

Метод №2 Инсталиране на критични библиотеки

За да работите с почти всички програми в операционната система Windows, на вашия компютър трябва да бъде инсталиран определен набор от библиотеки. Този набор включва библиотеки на софтуер като DirectX, Microsoft Visual Studio C ++, .NET Framework. Ако Fortnite се срине на вашия компютър, тогава е възможно системата да няма библиотеки от горния списък.

По правило всички необходими библиотеки могат да бъдат намерени директно в папката на играта в папка, наречена например Redist или Redistributable. Ако не сте намерили такова съдържание в папката Fortnite, тогава ще трябва да прибягвате до изтегляне на преразпределяеми библиотеки директно от официалния уебсайт на Microsoft. Можете просто да се лутате безкрайно около секцията за изтегляне на този сайт и ето кратък списък от връзки:

 • DirectX (уеб инсталатор)
 • Microsoft Visual Studio C ++ 2012 x86 / x64
 • Microsoft Visual Studio C ++ 2013 x86 / x64
 • Microsoft Visual Studio C ++ 2015 x86 / x64
 • Microsoft Visual Studio C ++ 2017 x64
 • Microsoft .NET Framework (връзка към страницата за изтегляне за всички софтуерни версии)

Използвайте горните връзки, изтеглете библиотечните пакети на вашия компютър и след това ги инсталирайте в системата си. След като изпълните тази стъпка, проверете дали Fortnite все още се срива или не.

Метод №3 Актуализиране на драйвери за графични ускорители

Друга причина, поради която Fortnite може да се срине, е остарелият драйвер за видеокартата. Проверката на това е изключително проста чрез инсталиране на актуализирана версия на желания драйвер на вашата система. Трябва да отидете на официалния уебсайт на производителя на графичния чип на вашата видеокарта, да изтеглите инсталатора на вашия компютър и да направите актуализация. Ето връзки към три основни производители:

 • NVIDIA;
 • AMD;
 • Intel.

Ако никога преди не сте актуализирали драйвера за видеокарта (това се случва с всички), тогава не трябва да се притеснявате, тъй като инсталирането или актуализирането на драйвера се извършва в полуавтоматичен режим: трябва само да кликнете върху няколко бутона и сте готови. Щом се уверите, че вашата видеокарта използва най-новия драйвер за себе си, опитайте да стартирате Fortnite и да видите дали тя отново се срива или не.

Метод №4 Инсталирайте най-новите актуализации на Windows

Е, доста рядко игра или приложение може да откажат да стартират на вашия компютър поради факта, че Windows няма конкретна актуализация. Тази ситуация се случва изключително рядко, но понякога се случва. Може би Fortnite се срива на вашия компютър по същата причина - инсталирайте най-новите актуализации за вашата операционна система и след това проверете дали ситуацията с играта се променя по някакъв начин.

Метод №5 Преинсталирайте Fortnite

Така че, ако нищо не ви помогне да се отървете от сривовете във Fortnite, опитайте да инсталирате напълно играта. Най-вероятно файловете Fortnite са повредени поради някакво събитие във вашата система. Разбира се, можете да проверите целостта на файловете в стартовия панел Epic Games, но все пак препоръчваме да извършите пълна преинсталация, за да сте сигурни на сто процента.

Интересни Статии